Aktualne novice

Topla akumulatorji

Zanesljivi akumulatorji

Na akumulatorje se zanašamo v mnogih situacijah, ko potrebujemo zanesljiv vir električne energije. Ne glede na to, ali gre za uporabo v avtu, čebelnjaku, na vikendu ali v osrčju domače sončne elektrarne, je akumulator ključna komponenta, ki v največji meri odloča o učinkovitosti in zanesljivosti sistema. Pametno se je zanesti le na kakovostne in zaupanja vredne akumulatorje, ki jih prepoznamo po priznanih znamkah.

Med najbolj priljubljenimi so gotovo Topla akumulatorji, najbolj znani po uporabi v vozilih, predvsem v zahtevnejših vozilih – tovornjakih, avtodomih, tudi plovilih. A seveda se zanesljivi akumulatorji dobro obnesejo v najrazličnejših okoliščinah, zato to priznano znamko najdemo tudi v domačih elektrarnah, kjer jih napajajo sončne celice, morda pa vetrne ali vodne turbine. V vsakem okolju veljajo Topla akumulatorji za zanesljive, kar je najbolj pomembno. Nanje se namreč zanašamo, da bodo ponudili vir elektrike vedno, ko ga bomo potrebovali, pogosto prav v ključnih trenutkih. Akumulator nas ne sme pustiti na cedilu – če se to zgodi, bomo sredi mrzlega jutra ostali v negibnem avtu, morda pa ne bomo mogli prižgati luči ali zagnati drugih električnih naprav doma. Topla akumulatorji odpravljajo tveganja, ki spremljajo uporabo slabših akumulatorjev, poleg tega zagotavljajo daljšo življenjsko dobo, kar je izredno pomembno pri teh napravah.

Zanesljivost akumulatorjev je še posebej pomembna tam, kjer imamo opravka z nestalnim virom napajanja. Sončne celice na primer delujejo le preko dneva, pa še to le v lepem vremenu, v ostalem času pa se zanašamo na kapaciteto akumulatorja. Ta mora suvereno opraviti svojo nalogo – če se izkaže, da sončne celice akumulatorja niso uspele napolniti ali pa da se je ta zaradi izčrpanosti že izpraznil, se lahko znajdemo v škripcih ravno takrat, ko elektriko najbolj potrebujemo. Seveda ni vse odvisno od akumulatorja, lahko nam preglavice povzročijo tudi druge komponente v sistemu, a gotovo je prav kakovosten akumulator nujni temelj za zanesljiv sistem.