Aktualne novice

Zanesljiv servis viličarjev s celovito ponudbo

Viličarji imajo v sodobnih skladiščih in drugih logističnih postajah izjemno pomembne naloge. Skrbijo za varno, zanesljivo in uspešno delo s težkimi tovori, kar pomeni, da si pri teh opravilih ne smemo privoščiti kakšnih napak. Takoj se namreč pojavijo tveganja, ki vodijo do hudih nesreč in drugih težav. Veliko odgovornost za varno delo prevzamemo s tem, da dobro skrbimo za opremo, ki pravzaprav opravlja večino dela s tovorom. To so viličarji, za katere moramo redno skrbeti. V praksi to pomeni servis viličarjev, ki lahko zagotovi brezhibno delovanje teh naprav.

Seveda imamo že prej pomembno nalogo, da izberemo ustrezno opremo glede na naloge, s katerimi se pri delu soočamo. Viličarji morajo biti dobro pripravljeni na pričakovane obremenitve in druge zahteve, ki jih imamo pri delu. Le tako lahko pričakujemo, da bomo z opremo res zadovoljni. Servis viličarjev pride nato bolj do izraza na dolgi rok, če želimo opremo uporabljati skozi več let, ne da bi tvegali kakšne težave.

Če servis viličarjev zanemarimo, ne moremo pričakovati dolge življenjske dobe te opreme

V vsakem primeru pa so zanesljivi in izkušeni serviserji pomembni partnerji vsakega uporabnika viličarjev. Ne nudijo namreč le servisnih opravil in rednega vzdrževanja, temveč imajo pogosto še bistveno širšo ponudbo, s katero pomagajo pri uporabi teh naprav. Morda bomo na istem mestu dobili možnost za nakup ali prodajo viličarja, predvsem to velja za rabljen viličar, prav tako so serviserji dobavitelji rezervnih delov in dodatne opreme. Nujno je torej, da vemo, kakšno ponudbo lahko pričakujemo, to pa moramo znati tudi izkoristiti. Dobro pripravljen viličar bo odlično deloval tudi pri večjih obremenitvah!

Redna popravila viličarjev

Za viličarje je treba redno skrbeti. Najprej že s previdno uporabo, da ne izpostavljamo opreme pretiranim obremenitvam. Pogosta težava je ta, da naprave uporabljamo za večje obremenitve, kot jih lahko prenašajo, ali pa da viličarje uporabljamo na napačen način. Vse to lahko vodi do poškodb, okvar in težav, tudi do varnostnih tveganj.

A na dolgi rok pride servis viličarjev kmalu v poštev z rednimi pregledi in vzdrževalnimi posegi, ki so v neki meri predpisani, lahko pa jih koristimo seveda tudi po potrebi. Viličar je zmogljiva delovna naprava, ki je redno pod velikimi obremenitvami, zato lahko hitro pride do obrabe in poškodb. Da bomo lahko opremo zanesljivo in varno uporabljali, moramo biti v vsakem trenutku prepričani, da je viličar povsem pripravljen na uporabo. Serviserji to zagotavljajo z rednimi pregledi, v katere so vključeni pregledi vseh ključnih sistemov naprave.

Nepogrešljiva so seveda tudi servisna opravila, specifično popravilo viličarjev. Če se izkaže, da so kakšni kosi poškodovani ali pa jim poškodbe grozijo, je treba opraviti zahtevana popravila. Včasih so ti postopki dokaj enostavni, lahko pa bodo precej zahtevni. Običajno vključujejo zamenjavo obrabljenih ali poškodovanih delov, morda pa bo popravilo viličarjev tudi veliko bolj kompleksno.

Servis viličarjev za zahtevna popravila

Pomembno je, da lahko pri serviserju pričakujemo dobro ponudbo rezervnih delov in zanesljivih storitev pri popravilih. Običajno imamo visoka pričakovanja, računamo na to, da bo viličar po popravilu deloval kot nov. To je možno le, če so na voljo kakovostni rezervni deli za viličarje. Zanesemo se lahko na pooblaščene serviserje, ki imajo povezavo z originalnimi proizvajalci in dobavitelji.

Servis viličarjev dobavlja originalne nadomestne dele, ki so ključnega pomena

Seveda sami rezervni deli za viličarje še ne zagotavljajo uspešnega popravila. Nadalje računamo na servis viličarjev, da bo opravil tudi vse potrebne storitve, ki jih popravilo zahteva. To vključuje diagnostiko, preverjanje delovanja in odkrivanje težav, nato zamenjavo poškodovanih in obrabljenih delov. Včasih pridejo v poštev tudi konkretna popravila, odvisno seveda od tega, kaj specifično je z vozilom narobe. Dobro je, da imamo izkušenega in usposobljenega serviserja, ki se lahko loti vseh mogočih postopkov. Morda bodo potrebna le kakšna površinska popravila, recimo zamenjava stekla za kabino, popravilo karoserije ali kaj podobnega, včasih pa bo treba posegati v samo drobovje vozila, pregledati elektroniko in hidravliko ter zamenjati ključne sisteme viličarja.

Dodatna ponudba, ki jo ima servis viličarjev

Pričakujemo, da bo servis viličarjev ponudil predvsem storitve za vzdrževanje in popravila viličarjev. V to že vključujemo tudi dobavo rezervnih delov. Ne mislimo pa vedno tudi na možnost nakupa razne dodatne opreme, ki pride v poštev pri viličarjih. Včasih imamo v načrtu kakšne prilagoditve ali nadgradnje, recimo namestitev novih gum, ki jih moramo najprej nekje dobiti. Za vse to lahko poskrbi dober servis viličarjev, ki ponuja dobavo ustreznih kosov in opravi tudi montažo oziroma zamenjavo.

Nadalje pa lahko na istem mestu včasih najdemo še dodatno ponudbo. To je recimo posredništvo pri nakupu ali prodaji rabljene opreme. Rabljen viličar je priljubljena izbira tistih, ki kupujejo tovrstno opremo, saj lahko pričakujejo ugodnejše cene in prav tako zanesljivo opremo z dolgo življenjsko dobo. Če ponudbo lahko najdemo kar pri serviserju, je to zelo priročna rešitev, ki nam zelo olajša iskanje viličarja ali prodajo rabljene opreme. Enako velja za najem viličarja, kar imajo v ponudbi nekatera večja podjetja, ki se ukvarjajo s servisiranjem in drugimi opravili. Servis viličarjev torej ne skrbi le za vzdrževanje in popravila, lahko je celovit partner za tiste, ki delajo z viličarji.