Aktualne novice

Za varnost vrta poskrbijo vrtna vrata

Za varnost vrta poskrbijo vrtna vrata

No, varnost vsak definira nekoliko drugače, ampak dajmo samo reči, da pri iz soseske ne bodo imeli možnosti zahajanja na naš vrt, če na rob posadimo živo mejo in prehod med posameznimi grmički zaščitimo tako, da v glavno odprtino namestimo vrtna vrata. Na ta način dosežemo visoko stopnjo zasebnosti, prav tako pa lahko poskrbimo, da je vrt še vedno funkcionalen, mi pa imamo dostop do le tega iz več različnih smeri, torej lahko do hiše dostopamo tudi tako, da ko pridemo iz na primer sprehoda, prečkamo vrt tako, da gremo skozi nameščena vrtna vrata

Ne le, da so vrtna vrata način, da se zavarujemo pred ljudmi, ki hodijo mimo in bi želeli nepovabljeni uporabljati del vrta, prav tako so vrtna vrata prva obrambna linija pred majhnimi otroci, ki se lahko kdaj igrajo na našem vrtu in cesto, če imamo tako situacijo s pozicijo vrta. Ne glede na vse so vrtna vrata po navadi zasnovana tako, da jih najmlajši ne morejo samostojno odpreti, ker so ali pretežka, ali preveč nerodna.

Pred nepotrebnimi nesrečami varujejo tudi dvoriščna drsna vrata

Veliko ljudi, ki ima dvorišče, ki gleda direktno na cesto, se odloči za to, da bodo namestili dvoriščna drsna vrata in s tem zavarovali vhod na svoje dvorišče. Seveda obstajajo različna dvoriščna drsna vrata, ki so ravno prav trpežna, da lahko preživijo desetletja tega, da stojijo sama zunaj in so žrtev  vseh vremenskih pojavov. Skoraj vsaka dvoriščna drsna vrata se danes odpirajo tako, da imajo nameščen motor, ki omogoča to, da jih odpiramo samo s pomočjo daljinca, včasih pa si moral vedno imeti nekoga, da jih je na roko odpiral ali zapiral za avtom.

Tako kot smo omenili prej so dvoriščna drsna vrata odličen način, da otrokom preprečimo to, da bi brezglavo stekli na cesto, kar je lahko za njih nevarno.