Aktualne novice

možganska telovadba vaje

Za otroke je najbolj pomembna telovadba možganska telovadba

Vaje, ki jih otrok izvaja v zgodnjem otroštvu lahko zelo vplivajo na kasnejši razvoj njegovih možganov, prav tako pa lahko v otroku razvijemo poseben odnos do samega dejstva, da je od časa do časa potrebno izvajati vaje, četudi niso direktno povezane s šolo. Kadar se izvaja možganska telovadba, vaje so tukaj ključnega pomena, takrat lahko računamo na to, da naši otroci napredujejo. Tako v smislu, da delajo na svoji pozornosti, kot tudi to, da se učijo spopadati z različnimi tipi nalog s katerimi se med seboj razlikuje posamezna možganska telovadba.

Vaje so seveda prilagodijo po zahtevnost sami starosti učencev, ter do neke mere tudi glede na njihov napredek v skupini, tako da nobenemu izmed otrok ni dolgčas, ker bi bile vaje zanj preveč preproste, do česar lahko pride, ko otroci bolj intimno spoznajo posamezne tipe nalog. Naloge iz razumevanja in za širjenje besedišča so lahko med seboj le tako zelo raznolike in hkrati primerne starosti, enako velja za vaje, ki se osredotočajo na miselno aritmetiko ali na daljšanje pozornosti mlajših in starejših otrok. Če se osredotočimo na to, da želimo, da poteka kvalitetna možganska telovadba vaje to morajo tudi same od sebe odražati se pravi s tem, da jih intenzivno prilagajamo posameznemu otroku po težavnosti in tipu kjer najbolj potrebujemo napredek.

Kaj pa glede starosti otroka? Noben otrok ni premlad, da bi se začel dodatno izobraževati, moramo pa kasneje imeti v mislih to, koliko otroku lahko dejansko še pomagamo in kdaj moramo prepustiti, da tudi s svojimi učnimi procesi otrok prevzame lastne vajeti v roke. Če se odločimo za to, da bomo otroka dalj časa vodili skozi proces učenja in bo možganska telovadba, vaje ki jih izvaja pri njej, in ves trud lahko zaman, če ne bomo uspeli priučiti tudi učne samostojnosti.