Aktualne novice

Najem plovil Hrvaška

Za najem plovil Hrvaška ponuja največ

Najem različnih plovil, predvsem jadrnic, postaja vedno bolj priljubljena opcija za preživljanje poletnega dopusta ob morju. Na ta način lahko izvedemo celotne počitnice, lahko pa se zapeljemo le na kratko plovbo v okviru daljšega obmorskega letovanja. Pomembno je predvsem to, da najdemo ustrezno plovilo za ugoden najem. Vsekakor ima Hrvaška za najem plovil največji potencial, tudi za tiste, ki ne načrtujejo dopustovanja na hrvaški obali. Ponudba je namreč zelo pestra, saj je tudi povpraševanja veliko več kot pri nas.

S svojo dolgo obalo, ugodno klimo in dobro razvitim obmorskim turizmom je Hrvaška izjemno priljubljena poletna destinacija, njihova obmorska letovišča so zelo obiskana in razumljivo je, da je veliko povpraševanja tudi po različnih možnostih dopustovanja na morskih valovih. Ljubitelji jadrnic, katamaranov, jaht in drugih plovil bodo našli prave opcije zase, saj ima za najem plovil Hrvaška kar nekaj ponudbe v vseh teh in drugih kategorijah. A pozor, tudi povpraševanja je veliko, zato je treba pravočasno rezervirati plovilo, na katerem želimo preživeti počitnice.

Seveda ponudba plovil ne cilja le na tiste, ki se navdušujejo nad jadranjem, temveč odpira privlačne nove možnosti tudi tistim, ki preprosto iščejo različne ideje za popestritev poletnega dopusta. Res je, da je lahko že poležavanje na plaži povsem prijetna poletna dejavnost, a celotno izkušnjo lahko močno nadgradimo, če se odločimo za najem jadrnice. Cena je lahko presenetljivo ugodna in takšne počitnice bodo res edinstvene – brez težav dopustovanje na jadrnici z vidika stroškov primerjamo z običajnimi počitnicami v hotelu.

Ali ima Hrvaška za najem plovil tudi ugodne cene?

Najpogostejši pomislek je za najem jadrnice cena, saj so na prvi pogled stroški precej visoki. Ob tem moramo omeniti, da so jadrnice relativno poceni, še bistveno dražji je seveda najem jahte in drugih luksuznih plovil. A vseeno se moramo vprašati, kaj ta cena zajema in kako se primerja z drugimi možnostmi, ki jih imamo pri preživljanju poletnega dopusta ob morju.

Kakšne cene sploh ponuja za najem plovil Hrvaška? Če se osredotočimo na jadrnice, so cene okoli 500 evrov na teden najema, kar velja za cenovno ugodno ponudbo. Navzgor zneski skorajda niso omejeni, saj imamo na izbiro razna bolj luksuzna plovila, ki imajo tudi večjo kapaciteto in mnoge dobrodošle dodatke, ki jih je treba doplačati. Vsekakor pa lahko privlačne možnosti najdemo že v cenovnem rangu do 1000 evrov na teden za najem jadrnice. Morda imamo še vedno pomisleke in ne bi odšteli tisočaka za en teden dopustovanja na jadrnici, a v primerjavi z alternativami ti stroški niso tako visoki.

Niso sicer najcenejše, a za najem plovil Hrvaška ponuja tudi luksuzne jahte!

Upoštevati moramo, da ima jadrnica večjo kapaciteto, običajno lahko brez težav sprejme družino ali skupino. Cena ni na osebo, temveč velja za celo jadrnico. Če dopustujemo ob obali, lahko pričakujemo precej visoke stroške že z nastanitvijo, sploh če iščemo hotele v kakšnih turističnih središčih, tam lahko plačamo 1000 evrov že za teden prenočevanja z družino. Obenem ima za najem plovil Hrvaška še to prednost, da je ponudba pravzaprav all-inclusive – jadrnica je seveda tudi prevozno sredstvo, zato z najemom pokrijemo hkrati stroške nočitev in prevoza, na plovilu pa lahko pripravljamo tudi hrano! Stroški najema torej nimajo kakšnih posebnih doplačil, ki bi naredili izkušnjo še veliko bolj drago.

Hrvaška omogoča najem plovil tudi s skiperjem

Drugi pogost pomislek je vezan na upravljanje plovila, saj večinoma nimamo veliko izkušenj s plovbo, predvsem pa nimamo opravljenih ustreznih izpitov in pridobljenih dovoljenj. A to ni problem, če se zanimamo za najem plovil. Hrvaška ponuja dobro ponudbo, ki vključuje tudi skiperja, torej se lahko povsem posvetimo preživljanju prostega časa na jadrnici, ne da bi skrbeli za upravljanje in navigacijo. Nekatere ponudbe imajo še dodatne ugodnosti in že prinašajo prav vse, kar potrebujemo za počitnikovanje na barki, še posebej to velja za najem jahte in drugih večjih plovil.

Ponudbo za najem plovil Hrvaška predstavlja preko spleta

Resda je za najem jadrnice Hrvaška idealna lokacija, a ponudbo bomo gotovo želeli najprej preveriti iz udobja domačega naslanjača. To je vsekakor možno, saj lahko ponudbo najdemo na spletu, predvsem so mamljivi pregledi ponudbe večjih agencij, ki se ukvarjajo z oddajo plovil najemnikom. Tako imamo na enem mestu celoten seznam različnih plovil skupaj z lokacijami, kjer jih lahko prevzamemo. Vse potrebne informacije so takoj razvidne. Ne le, da ponuja za najem jadrnice Hrvaška veliko izbire, ponudba je prav tako bogata med katamarani, motornimi čolni in jahtami. Vedno lahko pričakujemo atraktivno ponudbo, ki jo lahko izkoristimo.

Za najem plovil Hrvaška ponuja veliko izbire predvsem med jadrnicami

Obenem nam dostopnost ponudbe preko spleta prinaša še dodatne ugodnosti. Ti postopki so močno poenostavljeni, saj lahko vse opravimo kar na daljavo. Ni se treba torej posebej ukvarjati z najemom, vse prepustimo spletnemu sistemu, ki za nas rezervira plovilo in termin. S tega vidika je za najem plovil Hrvaška zelo prijazna do najemnikov iz tujine, saj opravimo vse na daljavo. Izberemo datume in termine, nato prejmemo dokumentacijo, ki jo izpolnimo in pošljemo nazaj. Ob dogovorjenem terminu nas plovilo že čaka na dogovorjeni lokaciji.