Aktualne novice

Husqvarna 365

Vstopni in napredni modeli motornih žag

Motorna žaga je en izmed najbolj uporabnih pripomočkov, s katerimi se lahko opremimo pri delu okoli domače hiše, seveda pa je nepogrešljiva pri gozdarskih in drugih opravilih, pri katerih imamo opravka z žaganjem lesa. Na voljo pa imamo nadvse bogato ponudbo različnih modelov motornih žag nekaterih priznanih proizvajalcev. Ponudba se v grobem deli na vstopni ter napredni oziroma profesionalni segment, seveda pa se lastnosti žag v obeh razredih nekoliko prekrivajo.

Vstopni modeli motornih žag

Dober primer odlične motorne žage iz vstopnega razreda je Stihl MS 180. To je zanesljiva in učinkovita motorna žaga priznane znamke, kar je že določeno zagotovilo za zadovoljstvo. Seveda pa gre poudariti nekatere druge ključne lastnosti žage iz tega segmenta. Stihl MS 180 navdušuje z nizko težo in kompaktnimi dimenzijami, kar pomeni, da je okretna in vedno pri roki. Je učinkovita in varčna, hkrati pa tudi tiha in enostavna za uporabo. Piko na i dodaja ugodna cena, kot nalašč za manj zahtevne domače uporabnike. Stihl MS 180 seveda kljub kompaktni velikosti ponuja dovolj zmogljivosti, da se z njo lahko lotimo tudi podiranja manjših dreves.

Profesionalni segment motornih žag

Modeli, namenjeni profesionalnim uporabnikom, so običajno bistveno bolj zmogljivi. Husqvarna 365 je skoraj trikrat močnejša od vstopnega modela Stihl MS 180, kljub temu, da je le za polovico težja. Seveda pa se velike razlike izkažejo tudi ob zahtevni uporabi – Husqvarna 365 omogoča brezskrbno delo preko celega delovnega dne, medtem ko omenjeni Stihlov model ni primeren za dolgotrajno neprekinjeno uporabo. Profesionalni uporabniki bodo cenili zmogljivost in zanesljivost napredne motorne žage, do izraza pa pridejo tudi lastnosti, ki na dolgi rok naredijo veliko razliko – Husqvarna 365 na primer zagotavlja dokaj varčno delovanje z nizko porabo goriva, kar pomeni tudi nižje stroške pri uporabi. Prav tako je pomembna dolga življenjska doba in odpornost na vse vrste dejavnikov, ki vplivajo na delovanje žage ob redni uporabi.