Aktualne novice

Zibelka za dojenčka

Vsestranski otroški vozički

Vozičkanje z dojenčkom lahko predstavlja sprostitev in druženje, še pogosteje pa voziček uporabimo takrat, ko se moramo odpraviti po kakšnih opravkih, a malčka ne moremo pustiti kar samega doma. Tako je vsekakor pomembno, da imamo vedno pri sebi dober voziček, ki ga lahko v takšnih primerih uporabimo. Ker pa imamo pri tem zelo različne potrebe, se pogosto najbolje izkažejo vsestranski vozički, ki ponujajo tudi nekatere dodatne funkcionalnosti.

Glavna naloga vozička je seveda ta, da omogoča enostavno, udobno in varno prevažanje otroka. Vozički za dojenčke imajo udobno košaro z ravnim dnom, nekoliko starejši otroci pa lahko že sedijo v bolj vertikalnem položaju. Vsestranski otroški vozički omogočajo enostavno prilagajanje te opcije – običajno ponujajo možnost uporabe košare, sedeža ali lupinice, vse te opcije pa imajo seveda tudi druge namene. Takšen komplet se splača docela izkoristiti, sploh če dobimo vključeno vso opremo in morebiti še kakšne dodatke. Osnova je podvozje, ki omogoča uporabo vozička na poti, a tudi različne košare so lahko vsestransko uporabne.

Predvsem košara z ravnim dnom je lahko tudi dobra zibelka za dojenčka. Gotovo se je že vsakemu staršu kdaj pripetilo, da so morali spečega dojenčka po sprehodu zbuditi, če so ga želeli prestaviti na bolj udobno ali priročno ležišče. Košara pa lahko deluje kot zibelka za dojenčka, tako da lahko malčka preprosto pustimo v vozičku ali pa košaro enostavno odstranimo s podvozja in postavimo kam drugam. Tako otroka ne bomo motili pri spanju, počutil se bo povsem udobno in varno. Zibelka za dojenčka pa je le ena izmed možnosti pri vsestranskih vozičkih.

Otroški vozički, ki imajo tudi lupinico, lahko ponujajo tudi funkcijo avtosedeža. Pri tem se je treba seveda prepričati, da sedež ustreza varnostnim zahtevam in odgovarja avtomobilu. Pri vsestranskih vozičkih je to lahko zelo posrečena opcija, saj kar z enim pripomočkom dobro skrbimo za otroka na vsaki poti.