Aktualne novice

led projektor

Vse za vrhunsko projekcijo

Za vrhunsko projekcijo seveda potrebujemo kakovosten projektor, a to še zdaleč ni vse, kar prispeva k dobremu končnemu rezultatu. Ta je posledica celotnega kompleta opreme, pri tem pa moramo posebno pozornost nameniti prav vsakemu kosu posebej. Izberemo seveda kar se da kakovostno opremo, a največ pozornosti posvečamo tistim kosom, ki imajo neposreden vpliv na kakovost projekcije.

V prvi vrsti je to projektor. Odločimo se za kakšno sodobno in dovolj zmogljivo napravo, verjetno bo to LED projektor, ki lahko s svojimi lastnostmi ponudi odlično izkušnjo, predvsem pa navduši pri dolgoročni uporabi. Če izberemo LED projektor, potem ni dvomov o zmogljivosti in zanesljivosti naprave, seveda pa to velja le za dobre izdelke uveljavljenih znamk. Izogibamo se kakšnim starejšim projektorjem, čeprav so ti običajno znatno cenejši. Ni pa treba po nepotrebnem zapravljati – LED projektor bo verjetno že v izhodišču nekoliko dražji, tako da ni treba posegati po pretirano zmogljivih napravah, katerih funkcionalnosti tako ali tako ne bi mogli nikoli docela izkoristiti.

Pri preostali opremi si posebne pozornosti zasluži projekcijsko platno, saj tudi to neposredno vpliva na to, kako bo projekcija izpadla. Nudi enobarvno ravno površino, ki lahko pripelje na dan vse subtilne odlike dobrega projektorja. Projekcijsko platno ni le bela površina, temveč je optimalno prilagojeno temu namenu – omogoča kar najbolj natančno reprodukcijo barv in idealno podobo slike s projektorja. Tako bo možno do potankosti izkoristiti visoko ločljivost projektorja ter ujeti tudi tiste detajle, ki se hitro izmuznejo očem. Da bi lahko uživali v takšni izkušnji, bo treba izbrati kakovostno projekcijsko platno, ki je povsem prilagojeno svojemu namenu. Ti izdelki so lahko presenetljivo dragi, zato je pomembno, da pri izbiri in nakupu ne varčujemo.

Prav tako smo pozorni na kakovost drugih pripomočkov. Predvsem moramo izbrati stabilen nosilec za projektor, ki ponuja popolno stabilnost za jasno in razločno projekcijo.