Aktualne novice

Aerial of colleagues hands sharing work sheet

Ukrepi za prepoznavnost spletne strani

Spletna stran ne bo dosegla pričakovanega učinka, če zanjo nihče ne bo vedel. Veliko pozornosti pri izdelavi spletne strani namenjamo predvsem funkcionalnostim, zmogljivostim in izgledu, pozabljamo pa na to, da pridejo ti dejavniki do izraza le za obiskovalce, ki jih uspemo privabiti na spletišče. Če teh ne bo, še tako dovršena spletna stran ne bo ponudila nikakršnega učinka. Pametno se je torej poslužiti nekaterih ukrepov za prepoznavnost spletne strani.

Spletno oglaševanje

Najlažje je to storiti s spletnim oglaševanjem. Posebej učinkovito je oglaševanje na Facebooku, saj se na tem družbenem omrežju zadržuje velika množica potencialnih strank. Oglaševanje na Facebooku je zelo učinkovito za dvigovanje prepoznavnosti in ugleda spletišča, tudi če morda ne pridobimo veliko novih strank. Predvsem ob začetku spletnega poslovanja je to smiseln ukrep, še posebej če raziščemo vse možnosti, ki jih ponuja to družbeno omrežje – oglaševanje na Facebooku namreč ni edina možnost, pametno je uporabiti tudi druge, na primer vodenje poslovne strani, ki je povsem brezplačno.

Spletna optimizacija

Optimizacija internetne strani je prav tako nujna za prepoznavnost spletišča. Velika večina obiskovalcev na spletne strani zahaja s pomočjo spletnih iskalnikov, ki usmerijo uporabnike na podlagi vpisanih ključnih besed. Optimizacija internetne strani poskrbi za to, da se povezava do spletišča pojavlja višje na seznamu rezultatov iskalnikov za iskanja po relevantnih ključnih frazah. Tak rezultat je lahko velika pridobitev za prepoznavnost spletne strani in seveda za promet, ki ga beležimo na strani, posledično tudi za prodajne rezultate in poslovne uspehe.

Res pa je, da optimizacija internetne strani zahteva veliko časa. To pomeni, da si ne moremo obetati takojšnih rezultatov, zato ta pristop ne bo tako učinkovit pri promociji novega spletišča. Še vedno pa gre za nepogrešljiv proces, ki ga je treba začeti že takoj, saj na dolgi rok ponudi zelo prepričljive rezultate in upraviči vsako investicijo.