Aktualne novice

Udobje v večji postelji

Udobje v večji postelji

Velike postelje praviloma ponujajo več udobja, saj imamo na razpolago več prostora za sprostitev. A ni vse le v tem, kako svobodno lahko na površino ležišča namestimo svoje telo – na kakovost spanca vpliva še nešteto dejavnikov, ki jih moramo imeti v mislih. 

Pomembno je, da izberemo pravo posteljnino, ki spanja ne bo ovirala. Predvsem je treba zadeti dimenzije, kar ni vedno enostavno – posteljnina 160×200 je na primer primerna tako za francoske postelje kot za večje zakonske postelje, ni pa nujno, da bo v vsakem primeru zagotavljala popolno udobje. Pravzaprav je posteljnina 160×200 mnogih primerih že premajhna za večje postelje, pri redni uporabi se hitro pokaže, da dodatnih 40 cm širine v primerjavi s samim ležiščem ni dovolj.

Poleg tega je pomembno tudi to, s čim se pokrijemo. Dobro je znana situacija, ko se sredi noči zbudimo in ima partner v postelji vse rjuhe in odeje na svoji strani. Velika prešita odeja lahko brez težav prekrije celotno zakonsko posteljo, a to še ne pomeni, da bo spanje pod takšno odejo zares udobno – hitro se zgodi, da odeja zaide na eno stran in ne zadošča več za oba uporabnika. Ena velika prešita odeja torej ni vedno najboljša izbira, pogosto je bolje izbrati dve manjši, tako da ima vsak svojo. To je idealna rešitev za tiste, ki želijo pri spanju uživati v popolnem udobju, saj bo prešita odeja vedno na svojem mestu.

Tudi za vzglavnike velja podobno, namreč to, da naj si vsak izbere takšnega, ki mu najbolj ustreza. Vzglavnik je zelo osebna zadeva, vsak ima svoje preference – pogosto je smiselno zanemariti estetsko skladnost ali druge lastnosti in preprosto izbrati vzglavnik, ki najbolj odgovarja posamezniku, lahko pa na veliko posteljo seveda postavimo kar več vzglavnikov. 

Posteljnina za različne namene

Ko se odločamo za posteljnino seveda izbiramo predvsem na podlagi tega, katere prešite odeje imamo doma in seveda, če nas zanima prav posteljnina 140×220 lahko predvidevamo, da se bo uporabila za prešite odeje 140×220. Zdaj, ko je najbolj očitno izven poti pa lahko nekoliko bolj podrobno orišemo, zakaj je prav ta velikost posteljnine oziroma prešite odeje najbolj praktična za tiste, ki radi spijo tako sami, kot za tiste, ki najraje spijo v paru.

Najpogosteje se tako imenovane podaljšane prešite odeje 140×220 uporabljajo v enojnih posteljah, saj imajo na koncu še ravno prav dodatnega prostora, da lahko del odeje spodvijete pod noge in celo noč uživate topel in prijeten mehek spanec. Prav tako pa so prešite odeje 140×220 pogosta odločitev za pare, ki se odločijo na postelji imeti dve odeji, ne le eno. Razlog za to je preprost – nočejo polnočnih vojn glede tega, kdo dobi večjo polovico odeje med spanjem in bodimo iskreni, to je lahko res nadležno, še posebej, če smo ravno mi tisti, katerim odeje sredi noči nekako zmanjka. Prav vse prešite odeje 140×220 pa imajo še eno, nepričakovano prednost.

Zaradi tega, ker so to nekako “standardno velike odeje” oziroma je velikost taka, da jo lahko prav pogosto videvamo na trgovskih policah imamo na voljo tudi ogromno različnih posteljni v različnih barvah, oblikah ravno ne, vsekakor pa vzorcih in vrstah tkanin. Izbira tkanin za precej pomembna, še posebej, če je posteljnina 140×220 nekaj, na kar gledamo kot investicijo. Na dolgi rok lahko s tem, da izberemo  posteljnino iz kvalitetnega blaga, nekoliko prihranimo, saj je posteljnina narejena iz kvalitetnih materialov, ki se ne obrabijo tako zelo hitro in se dobro perejo, prav tako pa lahko računamo na to, da posteljnina ne bo zbledela. Vseeno pa velja, da mora biti posteljnina primerna tudi glede na vreme.

Posteljnina 140×200 in še druge dimenzije

Pri spletnem ponudniku vam je na voljo tako posteljnina 140×200 kot tudi druge vrste posteljnine. Poleg tega lahko izbirate med različnimi dimenzijami odej, prešitih odej, dek, rjuh. Na voljo so tudi izjemno privlačne dekorativne blazine, ki jih prav tako lahko kupite v številnih velikostih.

Posteljnina 140×200 je ena od najpogostejših izbir kupcev, kar pa še zdaleč ne pomeni, da velikost takšne posteljnine ustreza tudi vam. Preden se torej lotite nakupa, se pozanimajte, kakšna velikost je povsem ustrezna.

Prešita odeja

Pregrinjalo za posteljo za počitniške dni

Posteljno pregrinjalo je odlično tudi za kamp prikolico. Velikost takšnega pregrinjala je namreč idealna za ležišče, ki si ga pripravimo v prikolici. Tisti, ki si želijo tudi na morju dobro spati poskrbijo, da imajo dovolj prostora in kvaliteten jogi. Poleti je pregrinjalo idealno tudi zato, ker se zaradi vročine bolj malo pokrijemo.

Pregrinjalo za posteljo 200×200, ki je idealno za poletne mesece, mora biti narejeno iz čistega bombaža, saj nam le tako ne bo toplo. Poletne noči so namreč lahko izredno vroče, saj se zrak tudi čez noč ne ohladi. Tako imajo starejši velike težave. Nekateri ravno zato sovražijo morje in se raje odpravijo v hribe, kjer je zrak bolj svež.

Pregrinjalo za posteljo 200×200 mora biti narejeno tako, da ga lahko večkrat operemo, saj bomo le tako lahko ohranjali čistočo našega ležišča. Le pri naravnih materialih bomo lahko uporabili visoke temperature, ki so nujne za popolno čistočo.

Okrasni vzglavniki za kamp prikolico

Okrasni vzglavniki so idealni tudi za počitniške prikolice, ki jih imamo Slovenci izredno radi. Veliko ljudi ima doma prikolico, ko jo poleti odpelje na morje in v kateri preživi ogromno časa. Čeprav je prikolica majhna v njem lahko uredimo privlačno bivalno enoto, v kateri se bomo počutili kot doma. Če se želimo dobro počutiti, bo najbolje, da si prikolico okrasimo z okrasnimi blazinami, ki jih lahko uporabimo tudi za spanje.

Okrasni vzglavniki, ki so idealni za spanje, imajo naravno polnilo. To je navadno gosje perje. Takšen vzglavnik bo dolgo časa trajal in je izredno udoben za spanje. V prikolici nam ne bo zavzel preveč prostora, saj je majhen in priročen.

Okrasni vzglavniki so na voljo v vseh spletnih trgovinah, ki imajo na voljo veliko različnih modelov ter velikost okrasnih blazin. Vsak prodajalec vam bo povedal, da so najkvalitetnejše okrasne blazine na voljo le pri priznanih ponudnikih.

Odeja 200×220 se odlično ujame z vašim ležiščem

Na svojem novem ležišču bi se vam prilegala nova odeja 200×220, ki jo lahko kupite v specializiranih prodajalnah z izdelki za opremljanje ležišč. Ker vam je ta precej odročna, ste se odločili, da poiščete primerno spletno prodajalno s tovrstnimi izdelki, da si boste lahko odejo naročili od doma.

Odeja 200×220 je odlična izbira za vas, po drugi strani pa vam najdena spletna prodajalna ponuja odeje drugih standardnih dimenzij, na primer 200×200, 140×200.

Izbrana odeja je narejena iz materialov, ki so primerni tudi za vse tiste uporabnike, ki se soočajo z alergijami in drugimi nevšečnostmi. Sicer pa so vsi izdelki narejeni iz materialov, ki niso škodljivi za zdravje, zato so primerno tudi za najmlajše uporabnike, na primer novorojenčke oziroma dojenčke.

Spletna prodajalna z vrhunsko zasnovanimi odejami vam je nazadnje ponuja tudi okrasne izdelke, na primer okrasne blazine, ki so primerne lahko tudi za zunanje prostore, na primer terase, balkone in podobno.

Pregrinjala so namenjena tudi kot dekoracija različnim prostorom

Pregrinjala se v vašem domu lahko odlično obnesejo, še posebej pa, če so prave dimenzije in narejeni iz dobrih materialov. Prav tako pa je pomembno, da je pregrinjalo kar se da atraktivnega videza in da se dobro ujame z vsemi drugimi elementi in kosi pohištva v prostoru.

Pregrinjala praviloma najpogosteje nameščamo na postelje, sedežne garniture, skratka na oblazinjena pohištva. Pomembna naloga pregrinjala je torej tudi ta, da določene kose pohištva dobro zaščiti pred umazanijo in drugimi manj ugodnimi zunanjimi dejavniki.

Pri izbiri pregrinjala pazite tudi na vrsto materialov. Sam material, iz katerega je takšen izdelek narejen, namreč zelo vpliva na počutje, ne nazadnje pa tudi na to, na kakšen način in kako pogosto boste pregrinjalo čistili.

Kakovostna pregrinjala po ugodnih cenah, ki so preprosta za  čiščenje in vzdrževanje, so vam na voljo v priljubljeni spletni prodajalni.

Odeje za zimo poskrbijo za še prijetnejše občutke

V zimskem času praviloma na svoje ležišče položimo drugo vrsto opreme. Ne nazadnje je pametno, da nanj položimo tudi nekoliko toplejšo odejo, da bo naše počutje med spanjem pa tudi sicer prijetnejše. Odeje za zimo so torej skorajda nujno potrebne, sploh v hladnejšem delu leta.

Na trgu so vam na voljo različne odeje za zimo. Pri izbiri je treba vsekakor paziti tudi na samo velikost. Sicer pa se zimske odeje med seboj razlikujejo po debelini. Najpomembneje pa je, da si izberete takšno odejo za zimo, ki bo narejena iz najbolj kakovostnih materialov.

Zimske odeje v prelepih barvnih odtenkih

Odeje za zimo lahko najdete tudi pri odličnem spletnem ponudniku. Pri njem lahko izbirate med vrhunskimi odejami, ki so narejene le iz najboljših materialov. Poleg tega pa so zimske prešite odeje tudi izjemno privlačne že na prvi pogled. Izberite takšno odejo za zimo, ki se bo dobro podala v vašo spalnico ali pa v dnevni prostor.

Če res nimate prave ideje, kaj nekomu podariti za rojstni dan ali pa ob kateri koli drugi priložnosti, je posteljnina pogosto odlična izbira. Če torej v tem hipu iščete praktično darilo za svojega bližnjega, vas vabimo v spletno prodajalno, kjer boste lahko izbirali med različnimi velikostmi posteljnine, obenem pa še med drugo posteljno opremo.