Aktualne novice

Udobje v avtodomu

Udobje v avtodomu

Ko govorimo o udobju v vozilu, mislimo običajno na udobne sedeže, dovolj prostora za noge in nasploh prostorno potniško kabino. A seveda o udobju ključno odloča tudi ozračje, ki ga lahko vozilo vzdržuje v notranjosti. Pri avtodomu je to še posebej pomembno, saj vozila ne uporabljamo le za kratke poti, temveč v njem dejansko prebivamo več dni skupaj. Da bi uživali v prijetnem okolju tudi na poti, moramo uporabiti primerno opremo.

Klima za avtodom

Najpomembnejši element pri zagotavljanju prijetnega ozračja v notranjosti avtodoma je gotovo klima. Še posebej zato, ker se na pot pogosto odpravljamo v toplejšem delu leta, ravno takrat pa klimo najbolj potrebujemo. Klima za avtodom mora biti dovolj zmogljiva, da lahko uspešno zrači celotno vozilo in ohranja poljubno temperaturo tudi v vročih dneh na cesti. Poleg tega je pametno poskrbeti za to, da lahko naprava deluje tudi v času, ko motor vozila počiva. Napredna klima za avtodom je velika pridobitev in lahko močno poenostavi preživljanje počitnic v toplejšem delu leta. Pomembno pa je še to, da po nakupu in vgradnji klime ne pozabimo na to opremo – pred odhodom na pot preverimo, če vse pravilno deluje, klima za avtodom pa seveda na dolgi rok zahteva tudi določeno vzdrževanje.

Ogrevanje avtodoma

Tudi ogrevanje je zelo pomembno, če želimo v avtodomu preživljati noči v hladnem delu leta. Izbrati je treba kakovostno in zanesljivo ogrevanje, ki nas ne bo pustilo na cedilu. Priljubljena izbira je Webasto grelec, saj gre za uveljavljeno znamko, ki slovi po zanesljivih in kakovostnih izdelkih. Webasto grelec zagotovi prijetno toplo ozračje v avtodomu tudi v hladnih zimskih dneh, s tem pa omogoča nemoteno uporabo vozila preko celega leta. Seveda moramo tudi to napravo prilagoditi svojim potrebam, Webasto grelec je na voljo v različnih izvedbah in odgovarja potrebam različnih uporabnikov, predvsem s prilagodljivo zmogljivostjo.