Aktualne novice

Epoksi premaz za tla

Tudi cenovno ugodni epoksi tlaki lahko prepričajo

Pri zaščiti tal moramo biti zelo pozorni na to, s kakšnimi obremenitvami bomo pravzaprav imeli opravka. V nekaterih primerih to pomeni, da tal ne bo treba posebej obdelovati, lahko izberemo različne talne obloge, tudi kakšne občutljivejše. A pogosto je treba podlago zelo dobro zavarovati pred vsemi mogočimi obremenitvami, kar pomeni, da bomo uporabili epoksi tlak – ravno ta rešitev je namreč najbolje prilagojena za dobro zaščito močno obremenjenih tal v industrijskih prostorih in podobnih okoljih. Včasih se izkaže, da ponuja zelo dobro zaščito že kakšna dokaj enostavna in cenovno ugodna izvedba, kot so recimo epoksi premazi ali pa samorazlivni epoksi tlaki. Cena je vezana na različne dejavnike, ne odraža le kakovost in kočni učinek tlaka. Epoksi premaz za tla je recimo poceni zato, ker nimamo z nanosom premaza nikakršnega dela, pa tudi sam material je zelo ugoden.

Opcije v nižjem cenovnem razredu

Epoksi premaz za tla je vsekakor prava izbira za tiste, ki iščejo dobro zaščito tal za kar se da ugodno ceno. Premazi so zelo poceni, poleg tega ne bo treba plačevati za profesionalno izdelavo tlaka. Premaz lahko sami nanesemo, če imamo dobro pripravljeno površino. To je običajno betonska plošča, na katero lahko epoksi premaz za tla namestimo kar z valjčkom ali čopičem, podobno kot pri pleskanju sten. 

Druga precej ugodna opcija so samorazlivni epoksi tlaki, cena je v tem primeru sicer nekoliko višja kot pri premazih, a pričakujemo lahko tudi bistveno boljši učinek, če potrebujemo boljšo zaščito podlage. Samorazlivni tlaki prinašajo prednosti pri lastnostih, ki služijo zaščiti tal, pričakujemo lahko boljšo zaščito pred mehanskimi obremenitvami na dolgi rok, seveda pa tudi pred vlago in vodo ter drugimi tekočinami, prahom, umazanijo in drugimi vsiljivci. Nič čudnega, da so med najbolj priljubljenimi izbirami prav samorazlivni epoksi tlaki, cena pa postavlja le še piko na i prepričljivim funkcionalnim lastnostim.