Aktualne novice

Tlačna stikala

Tlačna stikala vklopijo in izklopijo naprave na podlagi doseženega tlaka

Tlak je fizikalna količina, ki je za delovanje nekaterih naprav ključnega pomena, zato je v industriji zelo pomemben merilni parameter. Predvsem je pomembno, da so vrednosti tlaka primerne in nastavljene zahtevanemu območju. Vrednosti tlaka izmerimo s pomočjo posebnih merilnikov tlaka, ki jih imenujemo manometri, prav tako pa so pomembna posebna vrsta stikal, ki jih imenujemo tlačna stikala.

Podobno kot vsa druga stikala, so tudi tlačna stikala namenjena vklapljanju in izklapljanju naprav. V tem primeru se ob doseženem nastavljenem tlaku odpre ali zapre električni kontakt, kar pomeni da se naprava ali delovni stoj samodejno vklopi oziroma izklopi. V ponudbi boste danes zasledili mehanska tlačna stikala, pri katerih se nastavi točka preklopa mehansko, opremljeni pa so še z menijskimi tipkami in LCD zaslonom. Ker so tlačna stikala zelo pomembna, je ključnega pomena, da izberete ponudnika s kakovostnimi izdelki, ki imajo dolgo življenjsko dobo.

Varilna tehnika vam nudi vse za varjenje

Varjenje je postopek, ki poteka ob zelo visokih temperaturah in tlaku, zato je pomembno, da preprečimo morebitne nesreče, ki so lahko usodne. Pomembno je, da uporabljamo ustrezno zaščitno opremo s katero se zaščitimo, hkrati pa uporabimo tudi tehnično brezhibne varilne aparate in vso dodatno opremo. Kategorija izdelkov, ki je namenjena vsemu za varjenje, imenujemo varilna tehnika, kjer dobite vse za kakovostno in varno varjenje.

Varilna tehnika je zelo širok pojem, saj vključuje zaščitno opremo, kot so na primer varilne maske, obleka, rokavice in še marsikaj drugega, kot tudi varilne aparate, dodatke in drugo opremo za varjenje. Pomembno je, da je vsak element iz kategorije varilne tehnike skrbno izbran. Zelo pomemben del varilne tehnike so tudi regulatorji tlaka na katere pogosto pozabimo, a so za varjenje ključnega pomena. Njihova glavna naloga je, da regulirajo ustrezno raven tlaka v plinskih jeklenkah, ki je pomemben dejavnik kakovostnega varjenja.