Aktualne novice

talno gretje

Talno gretje je vse pogostejša izbira v novogradnjah

Če so nekdaj menili, da talno gretje morda slabo vpliva na naše počutje in na dolgi rok tudi na zdravje, smo se teh predsodkov dokončno znebili. Posledično se vse več ljudi odloča za to vrsto gretja. Talno gretje je zato zlasti prisotno v novogradnjah. 

Po drugi strani pa se ljudje še vedno v precej veliki meri odločajo za ogrevanje prostorov s pomočjo radiatorjev. Ta način gretja je namreč nekoliko cenovno dostopnejši. A če dobro premislimo, se nam na dolgi rok veliko bolj splača odločiti za talno gretje

Talno gretje se namreč ponaša s številnimi prednostmi. V prostoru se dviguje in kroži bistveno manj prahu, kot na primer pri uporabi druge vrste gretja. Takšna oblika ogrevanja prostorov je zato še posebej dobrodošla za vse alergike. Zrak se pri uporabi talnega gretja tudi bistveno manj izsušuje. To je zlasti pomembno v zimskem času, ko je relativna vlažnost zraka običajno prenizka, in sicer zaradi ogrevanja. 

Vodovodne instalacije za vaš dom 

Projekt za vodovodne instalacije vključuje vse napeljave; od pip do glavnega vodovodnega priključka. Pri načrtovanju tega pomembnega sistema za naš dom moramo vključiti tudi praktičnost in ne nazadnje še varčnost. To bomo najlaže dosegli s povsem pravilno razporeditvijo prostorov. Na ta način bomo potrebovali bistveno manj vodov, razdelilnih priključkov in podobnih materialov za instalacijo. 

Za vodovodne instalacije je treba upoštevati tudi racionalno rabo energije. Pri tem mislimo tudi na pitno vodo iz vodovodnega omrežja. Vodovodne instalacije bodo napajale sanitarne kotličke, izpustne pipe, pralne stroje. 

Za vodovodne instalacije so zagotovo najprimernejši plastični materiali. Predvsem ima takšen material veliko prednost pred drugimi materiali v povezavi s samo življenjsko dobo, saj je njihova doba lahko dolga tudi do pol stoletja. Prav tako nam plastični materiali omogočajo preprosto montažo, gladke stene na ceveh in s tem tudi lažji pretok vode.