Aktualne novice

Supanje na dopustu

Supanje je idealna počitniška aktivnost za tiste, ki svoj dopust preživljajo ob morju. Gre za zanimivo in zabavno obliko rekreacije, ki omogoča izvedbo skupinskih aktivnosti ali samostojno udejstvovanje. Poleg tega ni težko osvojiti osnovnih spretnosti, pa tudi proces učenja je že sam dovolj zabaven, da bo kar v izhodišču navdušil staro in mlado. Nič čudnega torej, da gre za prvo opcijo, ki pride na misel mnogih dopustnikom pri načrtovanju prostočasnih aktivnosti ob morju!

Najem opreme

Za supanje na dopustu pride v poštev najem supa in opreme, saj je nakup za kratkočasno uporabo preprosto predrag. Nov komplet opreme bo stal morda tudi celega tisočaka, medtem ko najem zahteva le nekaj deset evrov, odvisno seveda od dolžine in vsebine najema. Najem supa ponujajo številne SUP trgovine in nekateri turistični ponudniki, tako da dobre ponudbe ne bo težko dobiti.

V komplet je gotovo vključena SUP deska z ustreznim veslom, običajno pa še nekateri kosi dodatne opreme, ki poenostavijo celoten postopek transporta, uporabe in pospravljanja supa. Napihljiva SUP deska mora imeti na primer priloženo še zračno tlačilko, da je ne bomo napihovali sami, prav pa pride tudi torba za enostavno pospravljanje in prenašanje. To je osnovni komplet opreme, ki je najpogosteje zastopan pri ponudnikih, ki omogočajo najem supa in opreme. Večinoma pa se je možno dogovoriti tudi za drugačno sestavo kompleta ali le za izposojo deske oziroma kakšnega drugega posameznega kosa opreme.

Supanje za začetnike

Da bo dopust kar najbolje izkoriščen, je smiselno pred začetkom samostojnega supanja nekaj truda posvetiti učenju in treniranju osnovnih spretnosti. Resda je SUP deska za začetnike precej stabilna in vsestranska, a vseeno se je treba navaditi na vzdrževanje ravnotežja in specifike veslanja. Temu služijo tečaji in šole supanja, spretni telovadci pa bodo osnovne spretnosti hitro osvojili tudi sami skozi zanimiv in zabaven proces.