Aktualne novice

Suhomontažni estrih cena

Suhomontažni estrih

Za suhomontažni estrih cena vsekakor ni edina privlačna prednost, ki jo lahko izkoristimo – opcija ponuja še kar nekaj privlačnih lastnosti, ki se bodo izkazale za nadvse dobrodošle. Seveda pa pride tak estrih v poštev le v določenih primerih, čisto možno je, da takšna rešitev v danih okoliščinah sploh ne bo možna.

Estrih v ekspresnem času

Ker se za suhomontažni estrih uporabljajo mavčno kartonske plošče in suhomontažna dela, je izvedba nadvse hitra, sploh v primerjavi s klasično gradnjo. Kot nalašč torej v primeru, da potrebujemo zanesljivo in stabilno površino že v kratkem času. Suhomontažni estrih bo dokončan že v 24 urah, kar pomeni, da bomo lahko že kmalu nadaljevali z drugimi deli in projekt tudi zaključili. Pri klasičnih cementnih estrihih je čas bistveno daljši, saj se mora material sušiti, kar traja običajno vsaj kakšen mesec. Razlika je vsekakor očitna in v mnogih primerih kar odločilna.

Brez težav z nosilnostjo

Suhomontažni estrih je v primerjavi s klasičnim zelo lahek. Mavčno kartonske plošče lahko brez skrbi položimo na različne podlage, tudi tam, kjer nosilnost ne bi dopuščala izdelave klasičnega estriha ali kakšnih drugih težjih rešitev. Na kvadratni meter so mavčno kartonske plošče bistveno lažje, celoten estrih bo tehtal le okoli 25 kg, pri klasični gradnji pa kar 150 kg.

Estrih po neprekosljivi ceni

V končni fazi pa je gotovo za suhomontažni estrih cena en izmed glavnih adutov. V primeru, da potrebujemo zgolj funkcionalen estrih in nimamo kakšnih posebnih zahtev, je suhomontažna gradnja vsekakor najbolj smiselna opcija. Mavčno kartonske plošče so že v izhodišču precej ugodne, pa tudi za delo ne bo treba odšteti veliko denarja. Posledično je za suhomontažni estrih cena neprekosljivo nizka. Hkrati pa ne smemo pozabiti, da tudi suhomontažni estrih odlično opravlja svojo nalogo, pravzaprav se pogosto izkaže še bolje tudi na primer pri talnem gretju in izolaciji, podatkovnih vodih in raznih drugih plaščih.