Aktualne novice

Barski stoli

Stoli za jedilnico

Da bi lahko zares uživali v vsakem obedu, moramo hrano postreči v prijetnem in udobnem okolju. Doma temu namenu služi jedilnica, ki se sicer pogosto opušča kot ločen prostor, vsekakor pa moramo imeti na voljo vsaj mizo, na katero lahko spravimo nekaj krožnikov. Pomembno je, da ta miza odgovarja potrebam tistih, ki želijo svoj obrok zaužiti v miru – posebej pomembno vlogo imajo pri tem stoli za jedilnico, ki najbolj vplivajo na udobje in počutje pri jedi.

Seveda je povsem možno dokaj brezskrbno obedovati tudi brez posebej prilagojenih stolov. Nenazadnje lahko jemo tudi stoje, ali pa se pač usedemo na najbližje sedalo. A namenski stoli za jedilnico bodo v kombinaciji s primerno mizo gotovo ponudili bistveno boljšo izkušnjo. Ni nujno, da bo razlika zelo opazna, je pa to možno – odvisno od tega, s kakšnim okoljem imamo opravka, veliko pa je seveda odvisno še od pričakovanj uporabnikov.

Ključnih odlik jedilniških stolov torej ni težko izpostaviti. Ponujati morajo udobno sedenje za mizo, pri tem pa ne smejo ovirati obedovanja. Uporabljamo jih običajno le kakšno uro ali dve, tako da ni treba, da so prilagojeni posebej dolgotrajnemu sedenju – to pomeni, da se lahko posvetimo tudi drugim odlikam, ki ne vplivajo toliko na funkcionalnost. V jedilnici se na primer dokaj dobro obnesejo tudi barski stoli, ki so kot nalašč za uporabo ob višjem kuhinjskem pultu, pa tudi ob običajnih jedilnih mizah se lahko dobro obnesejo. Barski stoli navdušujejo z elegantno podobo, lahko pa ustvarijo prav poseben estetski učinek. Poleg tega jih enostavno pospravimo, ne zasedejo veliko prostora, kar je še kako pomembno v jedilnicah, ki so kombinirane s kuhinjo. Seveda pa barski stoli niso dobra izbira kar v vsakem primeru, čeprav stoli za jedilnico praviloma dopuščajo veliko svobode pri izbiri različnih materialov, barv, velikosti in oblik za doseganje različnih učinkov.