Aktualne novice

Spletna optimizacija

Spletna optimizacija slik

Spletna optimizacija je kot dobro vemo, izredno pomemben del kvalitetnega delovanja spletne strani. Veliko  manj uporabnikov spleta pa ve, da je pri procesu optimizacije pomembna tudi spletna optimizacija uporabljenih slik. V bistvu sodi optimizacija slik med pomembnejše naloge SEO optimizacije. Če bomo imeli slabe in nekvalitetne strani, žal ne boo všeč Googlu, ki nas posledično ne bo prikazoval. 

Spletna optimizacija foto materiala je pomembna iz različnih. Fotografije so zelo pomembne, saj lahko izredno vplivajo na delovanje spletna strani. Nekatere fotografije ohromijo hitrost delovanja spletne strani. 

Spletna optimizacija slik v bistvu pomeni, da na internetno stran naložimo slike, ki so ravno pravšnje velikosti. Če so slike prevelike in s tem neprimerne za hitro nalaganje strani, bo to slabo vplivalo na obisk naše strani. Vsak uporabnik si namreč želi, da se spletna stran hitro prikaže, saj običajno nima časa, za dolgotrajno prikazovanje njene vsebine. Zatorej je ključnega pomena, da ima slika ravno pravšnje število pixlov širine. Nikakor ne smemo na strežnik spletne strani nalagati slike v originalni velikosti, saj bomo s tem upočasnili celotno delovanje strani. 

Spletni marketing pripomore k pritegovanju pozornosti 

Spletni marketing je potrebno začeti izvajati takoj, ko na strežnik naložimo našo novo spletno stran. Veliko nepoznavalcev dlje časa čaka in upa, da se bodo izdelki prodajali tudi brez dobre marketinške strategije. Zavedati se moramo, da je na spletu ogromno uporabnikov, ki so naši morebitni kupci, vendar pa je potrebno pritegniti njihovo pozornost. 

Spletni marketing nam bo pomagal doseči ravno to. Vse več informacij se dandanes namreč najprej poišče na spletu. Raziskave kažejo, da ljudje vse bolj aktivno uporabljajo internet in mu tudi vse bolj zaupajo. Če na spletu torej preberejo koristno informacijo, jo bodo zagotovo uporabili ter se na dotično spletno stran še velikokrat vrnili. 

Uporabniki velikokrat zaman iščejo želeno storite na spletu, saj je brskalnik ne prikaže. Spletni marketing nam bo tako omogočil, da bomo postali opazni.