Aktualne novice

Skok s padalom v tandemu

Skrita ponudba posoškega turizma

Vsakemu obiskovalcu Posočja je povsem jasno, da kraji ob zgornjem toku reke Soče v poletnem času živijo za turizem. Turistična ponudba se je v zadnjih letih zelo razvila, s tem pa je na voljo tudi bogata zbirka aktivnosti, ki jih lahko tu najdemo. Zelo vabljiva je že neokrnjena narava ob Soči, ki vabi kolesarje, pohodnike, tekače in druge rekreativne ali profesionalne ljubitelje aktivnega preživljanja prostega časa. Ogromno dejavnosti omogoča tudi sama Soča – po njej se lahko spustimo z raftom, kajakom, vodnim bobom in še s čim. A to so le tiste osnovne storitve, ki jih ponujajo turistični delavci v Posočju. Kaj pa bodo izbrskali bolj zahtevni obiskovalci?

Skok s padalom

Skok s padalom v tandemu je ena izmed največjih želja mnogih ljubiteljev adrenalinskih dogodivščin. V Posočju bodo gotovo našli priložnost za nepozabno doživetje. Bovec ima športno letališče, v okolici pa je kar nekaj urejenih vzletišč, ki omogočajo skok s padalom v tandemu. Okolje je sicer idealno tudi za izkušenejše padalce, ki radi obiskujejo ta konec Slovenije, a za tiste, ki se na takšno dogodivščino pripravljajo prvič, je gotovo najboljša izbira skok s padalom v tandemu.

Soteskanje

Še ena razmeroma neznana dejavnost, ki prinaša zelo zanimivo doživetje, je soteskanje oziroma canyoning. Bovec tudi pri tej storitvi izstopa, saj nudi kar nekaj izbire. Za canyoning Bovec ponuja več programov, večinoma pa gre za raziskovanje pritokov reke Soče. Soteskanje zagotavlja povsem edinstveno izkušnjo in drugačno perspektivo pri spustu po raznih vodotokih. Ne gre več za plovbo s plovili, temveč za lastnoročno in lastnonožno potovanje po ozkih strugah in globokih koritih. Seveda za canyoning Bovec in drugi kraji v Posočju nudijo več izbire, programi so prilagojeni različnim interesentom. Nekateri so kratki in zanimivi, drugi daljši, zahtevnejši in seveda tudi bistveno bolj adrenalinski. Splača se pobrskati po ponudbi in izbrati idealen program!