Aktualne novice

Bovec rafting

Široka ponudba adrenalinskih aktivnosti v Bovcu

Bovec je glavni center adrenalinskih aktivnosti pri nas, zato lahko pričakujemo zelo pestro ponudbo na tem področju. Na voljo so številne atraktivne izkušnje, ki nas popeljejo v neokrnjeno naravo zgornjega Posočja. Odločimo se za tiste opcije, ki nam najbolj ustrezajo, običajno pa lahko mamljivo ponudbo najdemo že med najbolj popularnimi aktivnostmi.

Rafting

Mnoge obiskovalce privabi v Bovec rafting, ki je glavna atrakcija posoške adrenalinske ponudbe. Ima pa Bovec rafting še to prednost, da je zelo prilagodljiv – turistične agencije v tem kraju namreč nudijo različne vodene odprave, pri katerih lahko pričakujemo različne izkušnje. Najbolj atraktiven je adrenalinski rafting po rečnih brzicah, imamo pa na voljo tudi drugačne programe, ki so recimo bolj prilagojeni družinam in večjim skupinam. V vsakem primeru je Bovec rafting dobra izbira za tiste, ki želijo spoznati adrenalinske aktivnosti na rečnih valovih. Dobro alternativo v tem oziru predstavlja tudi kajak.

Soteskanje

Druga priljubljena možnost je soteskanje oziroma canyoning. Bovec na tem področju ponuja več različnih možnosti, v praksi torej več različnih sotesk, ki jih lahko raziskujemo. Gotovo je zelo dobro, da je za canyoning Bovec tudi posrečeno lociran, v bližini namreč najdemo kar nekaj zelo atraktivnih sotesk, ki so za to aktivnost kot nalašč. Imajo namreč celo vrsto naravnih ovir, ki jih premagujemo pri raziskovanju kanjona. Tako je tudi za canyoning Bovec izvrstna destinacija, ki ponuja čudovito izkušnjo.

Druge aktivnosti

Omenili smo že kajak, pri aktivnosti na reki Soči pa si omembe zasluži še vodni bob. Seveda Bovec ponuja še kaj več kot le aktivnosti na vodi. Priljubljene so opcije za pohodništvo in gorsko kolesarjenje, podamo se lahko v velike višave, saj so relativno blizu tudi najvišji slovenski vrhovi. Če želimo še višje, je na voljo dobra ponudba za tandemske polete s padalom, ki so ravno tu še posebej atraktivni, saj nudijo čudovite razglede.