Aktualne novice

Gray couch against a wall mockup

Sedežne garniture za sprostitev ali počitek

Sedežne garniture so izjemno uporaben hišni element. Lahko jih postavimo v različne prostore. Najbolj pogosto se sedežna garnitura umesti v dnevno sobo, vendar jo lahko postavimo tudi na kakšno drugo mesto. Tisti, ki živijo v večji hiši, si sedežno garnituro velikokrat odnesejo v večnamenski prostor, kjer gostijo svoje prijatelje ali sorodnike.

Sedežne garniture so lahko manjše. Imamo dvosed, ki je namenjen le dvema osebama in ga lahko postavimo v manjše prostore ali v garsonjero. Dandanes imajo tudi manjše sedežne garniture vgrajeno ležišče, zato so izjemno praktične. Kdor živi v majhni garsonjeri si lahko tako zelo hitro iz sedežne garniture naredi posteljo.

Sedežne garniture so velikokrat narejene iz blaga. Na trgu obstaja veliko različnih materialov, ki jih lahko uporabijo pri izdelavi sedežnih garnitur. Kdor ima doma kakšnega hišnega ljubljenčka ima rad takšen material na katerega se ne bo oprijemala dlaka. V takšnih primerih je najbolje, da imamo sedežno garnituro iz naravnega ali umetnega usnja. Kvalitetne sedežne garniture lahko najdete v spletni trgovini s tradicijo: http://artidea.si/sedezne-garniture.html

Usnjene sedežne garniture v rumeni barvi

Usnjene sedežne garniture, ki so dandanes na voljo v različnih trgovinah s pohištvom, so lahko različnih barv. Ker je rumena barva letos izjemno aktualna, se veliko usnjenih sedežnih garnitur dobi v različnih rumenih odtenkih. Z rumeno sedežno garnituro, boste polepšali vaš dom. Rumena barva vam bo poživela vsak pust in dolgočasen prostor.

Usnjene sedežne garniture imajo lahko vzmeteno sedišče ali pa ne. Kdor si želi imeti tršo podlago za sedenje, si bo omislil sedežno garnituro, ki bo imela močno vzmetenje. V kolikor imamo rajo mehkejšo sedežno garnituro bo vzmetenja manj.

Usnjene sedežne garniture so enostavne za vzdrževanje. V trgovini si lahko kupimo posebne čistilne robčke, s katerimi jih enkrat na mesec nežno obrišemo. Po čiščenju bodo ponovno pridobile sijaj. Pazljivi pa moramo biti na praske ter odrgnine, saj se usnje lahko poškoduje. Tudi domače živali nam ne smejo praskati površine, ker lahko naredijo nepopravljivo škodo.

Opremljanje bivalnih prostorov je lahko velikokrat težava, saj se ne moremo odločiti za primerno pohištvo. Seveda si vsak posameznik želi pohištva, ki bo kakovostno, se bo zlilo s prostorom in pa ostalimi stvarmi, ki so že v prostoru. Usnjene sedežne garniture so tako več kot ustvarjene za vse nas, saj se samo usnje odlično prilega vsakemu prostoru.

Dobim jih lahko v različnih barvah in samo barvo prilagodimo energiji prostora ter ostalim stvarem, ki v prostoru že stojijo. Izdelane so iz usnja, kar je velika prednost, saj je samo usnje med najbolj trpežnimi materiali, kar pomeni, da nam bo sama garnitura služila zares dolgo. Usnjene sedežne garniture nam tako predstavljajo dolgoročen nakup, ki nas zagotovo ne bo razočaral. Z nakupom le te bomo pridobili vrhunsko sedežno, ki nam bo s primerno oskrbo služila zares veliko časa.

Tudi samo udobje ni pod vprašajem, saj so zelo udobne in na le tej si bomo želeli preživljati veliko časa dnevno. Udobno garnituro iz usnja poiščite v spletni trgovini: http://artidea.si/usnjene-sedezne-garniture.html

Kotne sedežne garniture odlično zapolnijo naš prostor

Pri opremljanju samih bivalnih prostorov je seveda zelo pomembno to, da jih lepo zapolnimo. Velikokrat se zgodi, da ostane kakšen nezapolnjen prostor in nam to predstavlja težave, saj je lahko zelo moteče. Kotne sedežne garniture so tako za nas zelo primerne, saj odlično zapolnijo naš prostor in dodajo neko prijetno energijo.

Samo počutje v naših prostorih je zelo pomembno, zato moramo izbrati takšno pohištvo, ki nam ustreza. Še posebej je pomembna izbira sedežne, saj se moramo na njej počutiti udobno in pa lagodno. Kotne sedežne garniture odlično zapolnijo sam prostor in pa nudijo veliko prostora, kar nam daje udobje. Seveda je pomembno, da, ko potrebujemo mir, se lahko odmaknemo nekam, kjer nam bo udobno in si tam zbistrimo misli.

Sama sedežna je zagotovo ta prostor, kjer se bomo lahko umirili in si napolnili energijo.

kavč

Kdaj je čas, da se lotimo prenove sedežne garniture?

Sedežna garnitura je osrednji del skoraj da vsakega stanovanja. Ali jo imamo kot zvezdo v dnevni sobi, mogoče pa živimo v majhni garsonjeri in samo potrebujemo tisti mali kavč, da lahko nekdo na njem prespi, če je to potrebno. Skoraj vsak dan uporabljamo sedežne garniture, ki jih imamo v svojem domu in ravno zaradi tega lahko precej hitro postane očitno, da je naša potrebna resne prenove.

Mogoče se sprašujete kako se sploh prenovi sedežne garniture in odgovorov je več.  Za garniture, ki so oblečene v usnje lahko kupimo tudi posebne premaze, k katerimi lahko zapolnimo tiste dele usnja, ki so se tako zelo odrgnili, da nimajo več svoje originalne barve, vendar se to ne zgodi tako pogosto kot mislimo, da se bo.

Če imamo sedežne garniture, ki so oblečene v mehko blago se lahko zgodi, da bo le-ta prej potrebna dobre prenove. Po navadi to lahko storimo tako, da jih tako rekoč na novo oblečemo v blago, ki je ali podobno kot to, ki je sedaj na sedežni garnituri, ali pa se odločimo za popolnoma drugačen material, drugačno barvo, vse je odvisno od nas in naših želja, ter predvsem tudi tega, kakšen je prostor, ki ga prenavljamo. Če bomo prenavljali samo sedežne garniture se verjetno ne bomo toliko spraševali, če bi kakšna tretja barva bolje poudarila dobre kvalitete prostora v katerem smo.

Najpogosteje so prenove sedežne garniture potrebne zaradi obrabe, ki ni povezana le z redno uporabo, ampak z madeži, mogoče s tem, da nam je hišni ljubljenček spraskal enega izmed kotov, lahko pa se zgodi da se za prenovo odločimo zaradi neprijetnih vonjav, ki se z leti lahko zažrejo v sedežne garniture in so v njem zažrte tako, da jih ne moremo obvladovati s čiščenjem ali drugimi vonjavami v prostoru.

Izbira sedežne garniture na današnjem trgu zagotovo ni mačji kašelj, predvsem zaradi izjemno pestre in široke ponudbe. Izbirate lahko med številnimi velikostmi, oblikami in vrstami. A najpomembneje je, da se bo vaša izbrana sedežna dobro podala v vaš dnevni prostor ter bo služila svojemu namenu.

Nakupovanje sedežne garniture praviloma poteka v salonu s pohištvom. Pri izbiri vam sicer lahko pomaga specializirani prodajalec, a v prodajalno morate vstopiti z določenim predznanjem oziroma z natančnimi informacijami o tem, kakšen kos pohištva si želite za svoj dom. Je to večja ali manjša sedežna, kotna ali ne, usnjena ali iz tekstila in še bi lahko naštevali.

Če živite v manjšem stanovanju in je vaš dnevni prostor majhen, vanj lahko postavite tudi dvosed. Na trgu lahko najdete učinkovito zasnovanega, tako da boste na njem udobno sedeli in se tu in tam prepustili tudi kakovostnemu počitku. Sicer pa je nakupovanje sedežne garniture ter podobnih kosov pohištva možno tudi na spletu, kjer boste v prodajalnah s pohištvom naleteli na najugodnejše cene.

Kotne sedežne garniture za udobno sedenje in počitek

Opremljanje dnevne sobe je lahko precej težavno, ne glede na to, ali je prostor manjši ali večji. Vsak prostor je namreč posebej zasnovan in če ga dobro ne preučimo, potem težko kupimo popolnoma ujemajoče se pohištvo. Še zlasti imamo v mislih sedežno garnituro, ki praviloma velja za osrednji kos pohištva v dnevni.

Ker se kotne sedežne garniture podajo v čisto prav vsako vrsto dnevnega prostora, vam pri izbiri sedežne priporočamo, da se zlasti osredotočite na to različico sedežnih.

Sicer pa so vam kotne sedežne garniture na voljo tudi po naročilu. Če se boste odločili za takšno vrsto storitve, si boste morali najprej poiskati primernega proizvajalca; takšnega, ki bo upošteval prav vse vaše želje, potrebe, zahteve in ne nazadnje tudi finančne zmožnosti. Proizvajalca kotne sedežne garniture po meri si lahko izberete kar s pomočjo spleta.

Kavč za še večje udobje med sestankovanjem

Čeprav praviloma med sestankovanjem v poslovnem prostoru sedimo na konferenčnih stolih, se lahko dobro obnese tudi kavč. Ta je primeren zlasti tedaj, ko je sestanek nekoliko bolj zaprte narave.

Predstavljajte si, da pridete na pogovor k psihologu, na primer skupaj s svojimi družinskimi člani. Če vas bo psihoterapevt posedel na udoben kavč prijetnega izgleda, se boste v trenutku počutili bolj domače, prijetneje. Posledično boste veliko bolj odprti za sproščen in iskren pogovor.

Moderna sedežna garnitura se odlično poda tudi v starejša stanovanja

Če menite, da je moderna sedežna garnitura primerna izbira samo za moderno zasnovana stanovanja, se motite. Pomembno je, da se takšen kos pohištva na primeren način spoji z drugimi. To lahko dosežete s primerno izbiro modela in ne nazadnje tudi barvnega odtenka.

Moderna sedežna garnitura je torej lahko odličen doprinos v starejše stanovanje. To v hipu postane sodobnejše, prijetnejše in privlačnejše.

Izbira moderne sedežne garniture

Moderna sedežna garnitura vam je na voljo v vseh salonih s pohištvom. Ne nazadnje si jo lahko pri nekaterih ponudnikih naročite tudi po meri. To je še posebej dobrodošlo za vse tiste kupce, ki živite v manjših stanovanjih, kjer je treba še toliko bolj paziti na same mere pohištva.