Aktualne novice

peki papir

Sanje vsakega domačega peka je peki papir

Ne le, da je peki papir izjemno uporaben, kar se tiče preprečevanja tega, da bi se nekaj prilepilo na pekač med peko je uporaben še za kar nekaj drugih stvari.

Če samo pomislimo najprej na peko seveda vemo, za kaj se peki papir primarno uporablja… samo ena plast papirja nas reši pred tem ,da bi po končanem delu in trudu morali dol iz pekača strgati zažgane ostanke kdo ve česa, kajti naša mojstrovina se je prijela na gladko površino, ki bi jo morali drugače dobro naoljiti pred uporabo, če bi želeli, da lahko iz pekača vzamemo pečen kruh ali pecivo brez uporabe peki papirja, kar pomeni, da je tudi pekač v primeru tega, da ni bil uporabljen peki papir nekaj, kar bomo morali kar precej dolgo časa drgniti, da pride v prvotno stanje.

Če uporabimo peki papir nam za to ni treba skrbeti. Če na njem pečemo nekoliko bolj suhe stvari, kot je recimo kruh se lahko zgodi, da nam pekača sploh ni treba pomiti med eno in drugo peko, saj ta ni ne masten, ne umazan, ravno zato, ker je bil uporabljen peki papir.

Tudi vakuum vrečke so nekaj, kar je bolj uporabno, kot večina ljudi misli

Če samo pomislimo, koliko stvari imamo v zmrzovalniku naloženih v starih škatlah od sladoleda ni presenečenje, da bi lahko samo to, da so uporabljene vakuum vrečke prihranilo ogromno prostora. Ne le, da prihranijo prostor, ohranijo tudi svežino, saj se v vakuum vrečke ne more prikrasti zrak, ki povzroči to, da živila oksidirajo in zaradi tega izgubijo svojo svežino, barvo okus ali dober izgled. Da to ni samo neka noviteta v kuhinji pa dokazuje to, da so lahko vakuum vrečke uporabljene tudi v kuhanju, s tem da živilu v vrečki izčrpamo zrak in ga nato kuhamo v vodi, kar pomeni, da ostane sočen in hranljiv.