Aktualne novice

Registracija znamke poteka v več korakih

Registracija znamke poteka v več korakih

Verjetno prav vsi prepoznamo določeno podjetje po njegovem logotipu, znaku ali simbolu in temu pravimo znamka podjetja. Znamka na nek način predstavlja dušo podjetja in zvestobo potrošnikov. Ogromno nas je takih, ki ostajamo zvesti določenemu izdelku zgolj zaradi znamke podjetja na katero smo se navadili skozi leta uporabe. Predno pa se znamka pojavi na trgu, je potrebna registracija znamke.

 

Registracija znamke pomeni za podjetja določen strošek, vendar je dolgoročno gledano zagotovo smiselna. Potem, ko smo oblikovali svojo lastno znamko, je potrebno najprej preveriti, ali morda že obstaja podobna registrirana znamka. Sledi odločitev o tem, katero blago bo znamka zaščitila in za katero območje oziroma državo. Na Uradu za intelektualno lastnino je potrebno nato vložiti prijavo za registracijo znamke, po prijavi pa se prične trimesečni rok, v katerem se lahko tretje osebe ali podjetja pritožijo. S tem je postopek končan in sledi le še plačilo pristojbine za prvih 10 let.

 

Inovacije patenti je pogost iskalni niz za vse izumitelje

 

Inovativni izdelki so vsekakor prihodnost za vsa novonastala in že obstoječa podjetja. S takšnimi izdelki ostajajo konkurenčni na trgu, zaradi česar se izboljša njihovo poslovanje. Dolgoročno gledano se splača inovacije patentirati, saj jih s tem zaščitimo in preprečimo, da bi jih izdelovala druga podjetja brez našega dovoljenja. Zato nič nenavadnega, da so številne inovacije poslovna skrivnost podjetij. Postopek pridobitve patenta pa je zelo zapleten, zato je spletni iskalni niz inovacije patenti zelo dobrodošel za vse izumitelje.

Če imate namen vložiti patentno prijavo za vaš izum, se je vsekakor dobro pred tem pozanimati o celotnem postopku. Sicer vas ne želimo prestrašiti, vendar velja za zelo zapleten postopek s strogimi roki, zato dodatne informacije zagotovo ne bodo odveč. Številne odgovore na svoja vprašanja boste tako dobili, če boste v iskalni niz vtipkali inovacije patenti, s čimer bo veliko vaših skrbi tudi hitro minilo.