Aktualne novice

Komisijska prodaja

Rabljena oprema še ni za odpad

V času, ko lahko v najbližji trgovini najdemo širno ponudbo oblačil, obutve in razne druge opreme, se pogosto niti malo ne obremenjujemo z relativno kratko uporabno dobo teh kosov. Kmalu se začnejo po omarah nabirati rabljena oblačila, ki smo se jih hitro naveličali ali pa niso več v modi, pravzaprav pa bi gotovo vsak v svoji garderobi našel tudi kak takšen kos, ki ga skorajda nikoli ni nosil. Rabljena oprema ni deležna posebne pozornosti, nekaj časa se nabira v omari, nato pa jo prestavimo kam drugam. Najbolje pa bo, da za takšne kose najdemo trajno rešitev.

Dobra rešitev je lahko komisijska prodaja, ki prinaša prednosti tako za prodajalce kot za kupce. Seveda bodo prodajalci najbolj veseli možnosti, da lahko svojo omaro enostavno izpraznijo in se rešijo oblačil, ki jih ne uporabljajo več. Nekateri lastniki so pripravljeni svoja rabljena oblačila kar podariti, saj mnogi kosi za vsakdanjo uporabo tudi niso veliko vredni in potencialnega iztržka ni težko žrtvovati. V vsakem primeru se splača najti trgovino, ki se ukvarja s takšnim načinom trgovanja. Komisijska prodaja še posebej cveti na področju otroških oblačil in opreme, kar nekaj povpraševanja pa so deležna tudi rabljena oblačila za kakšne posebne priložnosti, predvsem so to svečana ženska oblačila. Praviloma se ponudba prilagaja povpraševanju, lahko pa tudi vnaprej predvidimo, kakšna rabljena oblačila bo od prodajalcev do kupcev posredovala komisijska prodaja – to so predvsem tisti kosi, ki jih uporabljamo le redko, recimo svečana oblačila za posebne priložnosti ali pa kakšna sezonska oblačila, ki gredo hitro iz mode. Takšna oblačila so pogosto zelo malo nošena in odlično uporabljena.

Posebno kategorijo predstavlja otroška oprema, tudi na tem področju je ogromno kosov, ki so zelo malo rabljeni. Otroci oblačila in obutev hitro prerasejo, tako da je prodaja rabljene opreme povsem smiselna tako z vidika prodajalca kot z vidika kupcev.