Aktualne novice

Čiščenje zobnega kamna

Profesionalna skrb za čudovite zobe

Za svoje zobe lahko seveda najbolje poskrbimo že sami doma. Vsi vemo, da moramo zobe redno čistiti, priporoča se ščetkanje dvakrat dnevno in redno nitkanje. K temu dodamo še redne preglede pri osebnem zobozdravniku, ki bo opravil tudi vsa potrebna zdravljenja, če zazna kakšne težave. Na ta način že zagotovimo kar najboljšo možno podlago za vzdrževanje popolnega zdravja svojih zob. Seveda pomislimo še na preventivo, ki vključuje predvsem zdravo prehrano in izogibanje raznim razvadam, predvsem sladkorju. Za piko na i pa poskrbijo še nekatere profesionalne storitve, ki jih prav tako lahko izkoristimo.

Storitve za ustno higieno

Že pri osebnem zobozdravniku lahko najdemo nekatere storitve, ki pripomorejo do boljše ustne higiene. S takšnimi rešitvami lahko pričakujemo odlične rezultate. To je recimo čiščenje zobnega kamna, ki je ena izmed najbolj priljubljenih storitev. Čiščenje zobnega kamna se priporoča praktično vsakomur, tudi tistim, ki zelo dobro skrbijo za svoje zobe. Pravzaprav bodo prav ti najbolj veseli trajnega učinka, ki ga ponuja ta storitev. Čiščenje zobnega kamna postavi piko na i dobri skrbi za ustno higieno, saj nabiranja zobnega kamna ne moremo povsem preprečiti, zato se splača te storitve koristiti vsaj občasno.

Ortodontske storitve

Če želimo kar najbolje poskrbeti za videz svojih zob, gotovo pomislimo tudi na ortodontske storitve za poravnavanje zobovja. Priljubljena rešitev je nevidni zobni aparat Invisalign, ki ponuja zelo prepričljiv končni učinek. Invisalign je priljubljen predvsem pri odraslih, medtem ko otroci in mladostnimi običajno koristijo storitve in izdelke, ki jih krije že osnovno zdravstveno zavarovanje. V vsakem primeru lahko pri ortodontih najdemo rešitve, ki pripomorejo do čudovitega nasmeha. Zobni aparat poravna nepravilno izrasle zobe, tako da lahko dosežemo odlične učinke, razlika je pogosto naravnost osupljiva. Še posebej to velja za Invisalign, ki svoje delo opravlja neopazno, a zato nič manj učinkovito kot običajni zobni aparati.