Aktualne novice

Prisilna poravnava podjetja

Prisilna poravnava podjetja ima namen, da podjetje postane plačilno sposobno

Vodenje podjetja je seveda vse prej kot lahka stvar in tega se je potrebno zavedati, preden se spustimo v podjetniške vode. Veliko ljudi pomisli le na denar, ki ga podjetja prinašajo, a brez trdega dela in odrekanja tega denarja seveda ni. Podjetje je potrebno širiti in ga neprestano izboljševati, če seveda želimo biti boljši od konkurence na trgu in posledično tudi uspešnejši.

Prisilna poravnava podjetja pa nastane takrat, ko vodilnim za podjetje postane vseeno, kako podjetje posluje, važno jim je le, da oni dobijo denar. Namen le te je seveda, da se s finančnim prestrukturiranjem dolžniku omogoči, da postane plačilno sposoben in nadaljuje svoje poslovanje. Na plačilno nesposobnost podjetja lahko vplivajo tudi drugi dejavniki, eden izmed teh je zagotovo ta, da nam ostali potrošniki ne plačujejo.

Prisilna poravnava podjetja tako nekako odloča o novi priložnosti, katero mora podjetje seveda še kako dobro izkoristiti. V tem primeru pa so upniki tisti, ki morajo verjeti v to, da bo podjetje terjatve bilo sposobno poravnati v podaljšanih rokih, ali je bolje nad dolžnikom izvesti stečaj.

Ocena vrednosti podjetja je lahko odvisna tudi od potencialnega kupca

Vsa podjetja so na trgu seveda s tem namenom, da so boljša od svoje konkurence in da so na trgu obstojna. To je seveda zahtevna naloga, ki zahteva, da se vloži veliko truda, časa in pa predstavlja tudi velika odrekanja, na katera moramo biti pripravljeni.

Ocena vrednosti podjetja je seveda možna z raznih vidikov, odvisno na kakšni točki se podjetje nahaja. Če je podjetje na trgu uspešno in posluje uspešno, je ocena seveda tista, ki jo določimo mi v pogovoru s potencialnim kupcem. Kupec si pred nakupom zagotovo ogleda zgodovino poslovanja in preračuna vrednost tudi on.

Ocena vrednosti podjetja pa je lahko za marsikoga tudi dodatna motivacija, saj si želi povečati oceno svojega podjetja in bo zaradi tega še bolj trdo delal.