Aktualne novice

Robotska kosilnica

Principi delovanja robotske kosilnice

Lepa trata je vredna vsakega pogleda in naredi izredno lepo vzdušje na vrtu. Za pripravo lepe trate je potrebno vložiti nekaj časa in znanja, po tem, ko je izgotovljena, pa jo je potrebno le redno vzdrževati. Če je trava na sončni legi, bo zelo lepo uspevala, le dovolj vode mora imeti. Zato se priporoča izgradnja namakalnega sistema, ki bo zalivanje izvajal brez kakršnega koli truda.

Glavno delo pri vzdrževanju trate je redna košnja. Košnje se res ne sme zamuditi, saj se tako lahko v enem zamahu uniči ves trud iz preteklega obdobja. Za manj napora je priporočljiv nakup robotske kosilnice, ki bo vsakodnevno poskrbela za košnjo namesto nas. Vsakodnevna košnja je sploh najboljša za lepo travo, ker je pri njej tako malo odkosa, da ga lahko robotska kosilnica pušča na tleh. Tam se pokošena trava počasi razgradi in dodatno sproti gnoji travnato površino. Zato robotska kosilnica zagotavlja najlepšo travo, ki jo je možno imeti. Servis Husqvarna za robotske kosilnice ponuja vzdrževanje, pregled in morebitna popravila. 

Robotska kosilnica s svojim pametnim krmilnim sistemom omogoča tudi povezovanje na bližnje wifi omrežje, tako da jo lahko nadziramo prek telefona ali računalnika. Za več podrobnosti obiščemo servis Husqvarna, kjer nam bodo z veseljem razložili morebitne nejasnosti. Tudi za morebitne okvare ali nepravilno delovanje je najbolje, da kosilnico odnesemo na servis Husqvarna

Praktično vse robotske kosilnice imajo vgrajeno tudi zaščito proti kraji. Gre namreč za relativno drage naprave, ki jih nočemo izgubiti, zato so opremljene z alarmom, ki v primeru kraje začne spuščati močan zvok, zaznaven zelo daleč. Zato se ni potrebno bati za robotsko kosilnico, ki je vseskozi parkirana na polnilni postaji na robu trate. Poleg tega se kosilnico tudi zakodira, tako da jo novi lastniki v primeru kraje ne morejo nastaviti. To še dodatno odvrača tatove, ki se zavedajo tehničnih podrobnosti kosilnic.