Aktualne novice

Vilice za viličarja

Prilagojeni viličarji za zahtevno delo

Pri dvigovanju težkih bremen moramo vedno uporabiti prilagojeno opremo, ki je kot nalašč za to delo. Nekateri viličarji so zelo vsestranski in jih brez skrbi uporabljamo pri praktično vseh opravkih v večjem skladišču, včasih pa se soočimo z delom, ki zahteva uporabo posebne opreme. Morda rabimo prilagojene vilice za viličarja ali pa je treba zagotoviti kakšne druge lastnosti naprave. V vsakem primeru se splača izbrati opremo, ki je za takšno delo kar najbolje prilagojena. V nasprotnem primeru lahko pričakujemo velike težave, tudi delovne nezgode in poškodbe, če za delo s težkimi bremeni uporabljamo naprave, ki za takšne izzive niso pripravljene.

Pogosto se izkaže, da je najboljša izbira teleskopski viličar. To je priljubljena rešitev v primeru, da moramo biti pri delu nekoliko bolj prilagodljivi in bi se radi uspešno soočali z različnimi izzivi pri dvigovanju težkih bremen. Teleskopski viličar pri različnih nalogah zagotavlja zelo dobro izkušnjo. Je edina smiselna izbira na raznih gradbiščih, pa tudi v večjih skladiščih in pri drugih logističnih projektih, kjer običajni paletni viličarji ne nudijo ustreznih funkcionalnosti. Vilice za viličarja so včasih prilagojene le dvigovanju palet in jih za druge namene praktično ne moremo uporabljati, medtem ko je teleskopski viličar s svojimi elementi praviloma bolj prilagodljiv. Lahko uporabljamo vilice, lahko pa najdemo tudi druge rešitve za dvigovanje težkih bremen. Glavno je to, da teleskopski viličar lahko zanesljivo opravi delo, ki ga z drugimi napravami ni mogoče uspešno opravljati.

Seveda lahko najdemo tudi druge naprave za posebna opravila, kot lahko izberemo tudi prilagojene vilice za viličarja, če imamo opravka z raznovrstnimi opravili na razgibanem delovnem mestu. Nekateri viličarji so zelo prilagodljivi in se dobro soočajo z različnimi izzivi. Tudi paletni viličarji včasih omogočajo uporabo dodatne opreme, s katero razširimo njihove funkcionalnosti, še bolje pa se načeloma izkažejo večji in zmogljivejši viličarji.