Aktualne novice

aktivnosti na prostem

Prihaja pomlad in aktivnosti na prostem!

Tudi pozimi se lahko predajamo raznim aktivnostim, ki nas vabijo na svež zrak, a pogosto se zgodi, da nam temperature v zimskih mesecih ne prijajo kaj dosti in raje ostanemo doma. 

Toplejši dnevi ob začetku pomladi nas zopet premamijo, še posebej atraktivne postanejo prostočasne aktivnosti za tiste, ki se želijo po dolgem času spet nekoliko razmigati in pred poletjem morda izgubiti še kak kilogram odvečne telesne teže. 

Aktivnosti na prostem se gotovo veselijo tudi otroci, ki bodo rade volje raziskali nove možnosti, ki se odpirajo ob tej priložnosti.

Da bi lahko na svežem zraku v toplejših pomladnih dneh zares uživali, se moramo dobro opremiti. To ne vključuje le športnih oblačil in obutve, temveč tudi kakšno drugo opremo, ki nam služi pri rekreaciji ali sprostitvi na zunanjih površinah. 

Tako lahko kar na domačem dvorišču uredimo prijeten kotiček za tovrstne aktivnosti, za otroke je recimo idealna gugalnica gnezdo, priljubljeni so trampolini ali pa se odločimo za kakšno drugo opremo, ki omogoča rekreacijo na domačem dvorišču.

Gugalnica gnezdo je za mlado in staro

Da ne bodo na prostem uživali le otroci, je pametno izbrati vsestransko opremo, ki jo bodo lahko uporabljali tudi odrasli. Gugalnica gnezdo je izvrstna izbira za vsako družino, saj ponuja dovolj prostora, da se na njej lahko povsem sprosti prav vsak. 

Takšna gugalnica je zelo stabilna in varna, predvsem pa dovolj prostorna za počitek in sprostitev. Za otroke je zelo zabavna, za odrasle pa predstavlja dobrodošel dodatek za preživljanje prostega časa na zunanjih površinah.

Odločimo se za kvalitetno gugalnico, ki bo skrbela za varno igro in brezskrbno sprostitev. Takšno opremo nam ponuja športna trgovina G Sport, ki prepriča s široko ponudbo različnih izdelkov za rekreacijo in prosti čas. 

gugalnica gnezdo gsport

Tudi za domače dvorišče najdemo kar nekaj koristne opreme, še posebej pa bodo prišli na svoj račun otroci, ki se radi zabavajo na vse mogoče načine, če le imajo nekaj zanimivih rekvizitov.

Otroški rolerji so vedno pravi hit

Gugalnica gnezdo je lahko zelo zanimiva in se izkaže za priljubljeno izbiro za sproščeno preživljanje prostega časa. A za kakšne bolj razgibane in zabavne aktivnosti se bo treba podati na teren. Otroke navdušuje rolanje, ki je priporočljiva rekreativna aktivnost tudi za odrasle. 

Tako odrasli kot otroški rolerji so na voljo v široki ponudbi, našli bomo raznovrstne modele za vse mogoče uporabnike. Veliko izbire je že med modeli za začetnike in za malčke, ki še niso povsem suvereni pri vzdrževanju ravnotežja na dveh nogah.

Dobri otroški rolerji odpirajo mnoge možnosti za razigrane aktivnosti na prostem. Pomladni dnevi vabijo v naravo, otroci bodo hitro dobili družbo in brez težav se za dlje časa zamotijo. Če imajo rolerje, bodo lažje dosegli svoje prijatelje in prosti čas preživeli v dobri družbi. Seveda so otroški rolerji tudi svojevrstno prevozno sredstvo za kakšne krajše poti, nekateri otroci uporabljajo rolerje tudi za pot v šolo. 

Zato je zelo dobrodošlo, da se lahko odločamo med mnogimi modeli kakovostnih otroških rolerjev. Pametno je, da kar na spletu preverimo ponudbo na tem področju, da se lahko odločimo za pravi par rolerjev. 

Otroški rolerji se razlikujejo po različnih lastnostih, predvsem moramo biti pozorni na to, da za otroke izberemo stabilne in zanesljive rolerje, ki so primerni za začetnike. Seveda je treba izbrati pravo številko, upoštevamo tudi spremembe velikosti in oblike otroškega stopala skozi čas. Večinoma so otroški rolerji precej prilagodljivi in bodo dolgo časa dobro služili svojemu namenu.

Obenem pa pomislimo še na preostalo opremo, ki jo prav tako najdemo v ponudbi spletnih trgovin. Na istem mestu imamo na voljo zaščitno opremo in dodatke za rolerje, pa tudi druge sorodne izdelke, recimo kotalke in skiroje. 

Vedno lahko najdemo kar dosti različnih športnih rekvizitov, tako za igro na terenu kot na domačem vrtu. Otroci bodo imeli z dobro opremo zagotovljen pester prosti čas, v katerem ne bo zmanjkalo zanimivih in zabavnih aktivnosti.

Na domačem vrtu se odlično znajde trampolin

Za praktično vsak dom, v katerem prebivajo otroci, je zelo posrečen dodatek tudi trampolin. Tu se nam ponujajo neštete možnosti za aktivno preživljanje prostega časa, za igro in razvijanje naprednih motoričnih spretnosti, tudi za rekreacijo, druženje in podobno. 

Vsak otrok bo rade volje poskakoval po prožni ponjavi, zato je trampolin prava atrakcija. Sploh če se odločimo za nakup nekoliko večjega trampolina, ki ga lahko otroci brezskrbno uporabljajo, nanj pa se lahko podajo tudi odrasli.

Na domačem vrtu imamo lahko kar nekaj posebne opreme, ki pride do izraza v poletnih dneh. Poleg trampolinov recimo uporabljamo gugalnice, pa tudi bazene in podobno. Dejstvo je, da imamo vedno možnost svoje bivalno okolje opremiti z izvrstno opremo, ki otrokom odpira nove možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. 

trampolin za otroke

Zato je pametno že zgodaj spomladi pobrskati po ponudbi trgovcev in izbrati trampolin ali drugo opremo, s katero bomo popestrili prihajajoče poletje. 

Tudi trampolin mora biti dobro prilagojen otrokom

Če izbiramo opremo za otroke, smo posebej pozorni na nekatere specifične prioritete. Zagotoviti moramo varnost pri igri, tudi pri kakšnih bolj razposajenih aktivnostih. Izbiramo opremo, ki lahko prenese večje obremenitve pri uporabi, v mislih pa imamo dolgoročno uporabo. 

Športna oprema za otroke naj bo dobro pripravljena na raznovrstne obremenitve, saj so otroci lahko precej zahtevni uporabniki. To ne velja le za trampolin, temveč tudi za gugalnice, pa tudi za oblačila in obutev ter druge pripomočke za igro.

Splača se izbrati kvalitetno opremo, ki bo malčke dejansko navdušila. Tudi starši imajo nekaj od tega – lahko so brez skrbi, saj bodo otroci uživali na svežem zraku, ne da bi bili pri igri izpostavljeni velikim varnostnim tveganjem.