Aktualne novice

Prenova kopalnic

Prenova kopalnic

Prenavljanje prostorov v stanovanju je vsekakor smiselno, saj se s časom pojavljajo nove, učinkovitejše rešitve, tudi ključni hišni sistemi se razmeroma pogosto posodabljajo. A ravno pri takšnih opravilih lahko nastane tudi veliko komplikacij, na katere se moramo že vnaprej pripraviti. Posebej pri kompletni prenovi, ko je treba v kopalnici morda prilagoditi različne napeljave. 

Nekatere prenove so izvedene hitro in brez težav. Pri teh običajno menjamo le posamezne kose opreme, morda še nekaj pohištva ali pa kakšno drugo površinsko zadevo. Dober keramičar lahko brez večjih težav zamenja ploščice ali pa te položi na novo, pri tem pa je možno opraviti še kakšno drugo delo. Omenimo recimo polaganje talnega gretja, ki je lahko zelo zahtevno opravilo, lahko pa ga izvedemo tudi na drug način, posebej električni sistemi so zelo elegantni za vgradnjo. Keramičar pri tem pomaga z namestitvijo novih ploščic, na ta način je možno izdelati zelo učinkovito ogrevanje v kopalnici. Seveda je keramičar nepogrešljiv tudi pri vseh drugih večjih posegih, saj bo šlo v praktično vsakem primeru za poseg v ploščice.

Zahtevnejše prenove

Prenova kopalnic je pogosto zelo zahteven projekt, ki bo vključeval poseg v ključne hišne sisteme. Posebej pomembna je vodovodna napeljava, ki ima v kopalnici več porabnikov, pomisliti pa moramo tudi na kanalizacijski sistem, električno omrežje in morda tudi na plinovod, če recimo uporabljamo plinski grelnik vode. Vse to pomeni, da se bo treba dela lotiti zelo premišljeno, predvsem pa prenova kopalnic zahteva sodelovanje mojstrov z različnih področij.

Pomembno je, da že v izhodišču dobro premislimo, kakšni opravki so nujni in katere lahko bolj elegantno izvedemo. Včasih se izkaže, da obstajajo boljše rešitve, zato se ne smemo prenagliti. Pogosto pa je vseeno najbolje, da prenova kopalnic vključuje res obsežna dela, ki bodo v celoti preuredila prostor in ga pripravila na nova desetletja nadaljnje uporabe.