Aktualne novice

Popravilo kardanov

Popravilo kardanov v enem dnevu

Popravilo kardanov je zelo zaželena, saj se kardani veno pogosteje uporabljajo. Kmetu namreč omogočajo priklop delovnih strojev na traktor. Le z njimi lahko kmet hitro naredi vse potrebno delo na svoji kmetiji. Ko se kardan popravi, se ga mora ustrezno namestiti. Paziti je potrebno, da se pri tem zglob, ki je lahko kardanski, križni ali krogelni, enakomerno in pravilno vrti. Če to ne deluje pravilno, se nam bo namreč kardan zlomil ali uničil. 

Popravilo kardanov bo v tem primeru nujno, saj ga ne bomo mogli več uporabljati. Ker se ob nepazljivosti hitro kaj zlomi, je pametno imeti doma več kot enega, saj popravilo lahko traja tudi dlje časa. Če tako želimo, da bo gibanje kardana potekalo nemoteno, moramo poskrbeti, da bomo imeli enak kot upogiba na obeh koncih kardana. Poleg tega moramo poskrbeti, da bosta notranji vilici obeh zglobov popolnoma poravnani oziroma, da bosta ležali v isti ravnini. 

Popravilo kardanov je velikokrat potrebno tudi zaradi tega, ker vilici med delovanjem nista poravnani. Neizkušen uporabnik delovnih strojev pa tega ne opazi takoj. 

Stekla za traktorske kabine nas ščitijo pred UV žarki

Stekla za traktorske kabine morajo biti visoke kvalitete, saj kmeta med delom ščitijo pred škodljivimi UV žarki. Ko je na polju potrebno opraviti določeno delo, se na velikih površinah delo opravlja tudi tekom celotnega dne. Pri tem se morajo delavci ustrezno zaščititi pred soncem, saj je v poletnem času izredno močno. 

Stekla za traktorske kabine morajo biti dovolj kvalitetna, da kmeta ščitijo. Veliko ljudi se namreč poleti pozabi zaščititi pred soncem in tako lahko pride do opeklin. Če ima traktor takšna stekla, ki pomagajo pri zaščiti, bo kmet lahko brez težav delal tudi v opoldanskih urah. 

Stekla za traktorske kabine lahko ob razbitju naročimo preko spleta. Tako si jih bomo hitro in brez težav namestili.