Aktualne novice

Bovec rafting

Ponudba doživetij v Bovcu

Bovec postaja ena izmed najbolj vročih turističnih destinacij pri nas. Posočje obiskujejo trume turistov, med katerimi prevladujejo Italijani, Avstrijci, Nemci in Čehi, veliko pa je seveda tudi domačih turistov. Prav vsak obiskovalec bo v teh krajih našel nekaj zase – to je lahko že čudovit naravni ambient, katerega glavna atrakcija je reka Soča, še bolj zanimiva pa bo za mnoge ponudba adrenalinskih aktivnosti, po kateri je znan Bovec Rafting, kajak, soteskanje, rečni bob, tudi padalstvo in podobne zadeve so na voljo tistim, ki so dovolj pogumni, da se odločijo za takšno doživetje.

Glavnino ponudbe predstavljajo aktivnosti, ki se izvajajo na reki Soči, ki zelo blizu obhaja Bovec. Rafting je gotovo prva asociacija v poletnih dneh, zelo veliko obiskovalcev pa se odloči tudi za spust s kajakom. Ena izmed prednosti turističnega naselja na tem področju je gotovo zelo pestra zbirka turističnih agencij, ki prepričajo z raznoliko ponudbo in nepozabnimi doživetji. Tako ponuja Bovec rafting na različnih odsekih reke Soče, ki ponujajo čisto drugačne izkušnje. Takšni spusti so lahko prilagojeni večjim in manjšim skupinam, pa tudi bolj in manj drznim avanturistom.

Poleg raftov in kajakov na reki najdemo tudi druga plovila, nekateri pa se rečnim valovom predajajo kar brez pomoči takšnih izdelkov. Med avanturisti, ki se nočejo omejevati s plovili, so tudi tisti, ki se odločijo za canyoning. Bovec nudi več privlačnih opcij za soteskanje, a ne na reki Soči, temveč v soteskah njenih pritokov. Tako predstavlja za canyoning Bovec idealno izhodišče, saj je postavljen v samo osrčje zgornjega dela soške doline, zato je dostop enostaven tudi do mnogih pritokov z atraktivnimi soteskami. Poleg tega ima za canyoning Bovec veliko ponudbe, kar je pri tej aktivnosti še posebej pomembno.

Izbiramo lahko tudi med mnogimi drugimi doživetji. Veliko opcij ostaja tudi za tiste, ki želijo ostati na trdnih tleh, največji pogumneži pa se bodo podali v zrak, kjer so na voljo poleti s padalom.