Aktualne novice

Pohodne rešetke za požarne stopnice

Pohodne rešetke za požarne stopnice

Pohodne rešetke so uporabne v različnih segmentih in jih lahko namestimo povsod, kamor si želimo. Velikokrat so nameščene na gospodarska poslopja, kjer nam omogočajo varen dostop do določenih delovnih območij. Lahko jih uporabimo v čistilnih napravah, požarnih stopnicah, v elektrarnah, v različni industriji ter tudi v kmetijstvu. 

Pohodne rešetke omogočajo, da voda iz njih nemoteno odteče, nam pa zagotavljajo varno uporabo. Nikoli ne smemo na pohodne rešetke z neprimernim obuvalom, saj se v primeru mokre podlage lahko poškodujemo. 

Pohodne rešetke nameščajo tudi na požarna stopnice, ki morajo biti vedno prehodne in čiste. Le tako nam v primeru požara lahko omogočijo varen sestop iz bloka ali iz poslovne stavbe. Navado bomo rešetke kupili v standardni velikost 33×33, saj jih bomo v takšni velikosti lahko namestili v različno velike konstrukcije. Seveda pa lahko izbiramo tudi med ostalimi velikostmi, ki so pri kvalitetnih ponudnikih vedno na voljo. Cena pohodnih rešetk je odvisna od njihove velikost in nosilnosti, zato je najbolje, da se za vse informacije obrnemo na strokovno usposobljene prodajalce. 

PVC lamele za lažje ohranjanje čistoče

PVC lamele so v kmetijskih in živilsko predelovalnih obratih izredno priljubljene, saj z njimi lahko na enostaven in preprost način hitro ločimo čist in nečist prostor. Takšne plastične lamele so nameščene v različnih predelovalnicah mleka, saj omogočajo enostaven prehod skoznje ter skrati ščitijo prostor pred nezaželenimi delci. 

PVC lamele so prozorne in nam tako omogočajo vpogled, kaj se dogaja za njimi ter kdo se nahaja v določenem prostoru. Tako se zaposleni hitreje poiščejo in ne izgubljajo časa z iskanjem sodelavcev po oddelkih. 

PVC lamele namestimo na natične letve, ki so narejene iz nerjavečega jekla in so izredno odporne na vlago ter na vodo. Preden si lamele namestimo, moramo natančno izmeriti, kolikšno dolžino bomo potrebovali. Ker so lamele vedno narejene po meri, se lahko s prodajalcem dogovorimo tudi glede debeline in širine posameznih lamel.