Aktualne novice

Pohištvo

Pohištvo

Pohištvo so predmeti, ki jih uporabljamo za opremo naše hiše ali stanovanja, nekatere tudi vsakodnevno uporabljamo, nekatere pa malo manj. Med pohištvo spadajo stoli, mize, postelje, omare, poznamo pa tudi dodatno razdelitev in sicer na stavbno pohištvo, kamor štejemo okna, vrata.

Pohištvo za dnevno sobo

Ko začnete opremljati dnevno sobo, morate najprej dobro razmisliti. Odločiti se morate, kakšen stil pohištva bi radi imeli. Lahko je to moderen, vintage,… To je tudi odvisno od tega, kako imate opremljen ostal del stanovanja, če pa ga še nimate opremljenega, pa bodi pozorni na to, da boste enak stil ohranili še drugje.

Pohištvo za dnevno sobo

Na vašo odločitev bo verjetno vplival tudi vaš življenjski slog in pa cena pohištva.

Prvi korak je, da natančno izmerite prostor, ki ga opremljate – torej dnevno sobo. Glede na to je tudi odvisno, kakšno opremo si lahko privoščite. Če je soba manjša, bo potrebovala manj elementov, ki jih boste morali skrbno načrtovati, da ne boste porabili vsega prostora in da bo vseeno občutek domačnosti.

Če imate prostora veliko, pa je pomembno da se pohištvo razporedi čimbolj funkcionalno in tako, da bo občutek velikega prostora ostal.

Pri meritvah ne pozabite tudi na merjenje oken in vrat, nikoli ne veste, morda jih boste potrebovali.

Ko začnete iskati pohištvo, določite, kaj bo vaša ciljna točka na sredini dnevne sobe. Za nekatere je to televizija, lahko pa je to tudi kamin, sedežna garnitura ali kaj drugega. Glede na velikost in barvo tega glavnega elementa, prilagodite ostalo pohištvo temu.

Harmonijo boste dosegli z pravo izbiro barv in materialov ter oblik pri pohištvenih kosih, ki pa morajo biti usklajeni z središčnim delom, ki ste ga določili. Izberite vsaj dve komplementarni barvi, s katerimi boste povečali razgibanost prostora, to lahko uredite tudi z različnimi višinami omaric, ki jih lahko uporabite.

Trenutni trendi dnevnih sob

Danes je najbolj popularen minimalizem. Barve so običajno bela, siva, pastelna, nežne barve, ki odlično delujejo z vsemi barvami pohištva. V manjših prostorih je že dovolj, če uporabite samo televizior, ki bo popestril prostor. Ne pretiravajte z barvami in elementi. Poskrbite, da bo vaša dnevna soba funkcionalna.