Aktualne novice

Oglaševanje na Facebooku

Platforme za spletno predstavitev

Zdi se, da klasične spletne strani nekoliko zamirajo. Seveda se še vedno ogromno vsebin predstavlja prav na ta način, a vedno bolj stopajo v ospredje nekatere alternative, ki mnogim novincem v svetu spletnega poslovanja ponujajo privlačno možnost. To so takšne in drugačne platforme, ki omogočajo učinkovito posredovanje spletnih vsebin ciljni publiki.

Družbena omrežja

Veliko priložnosti seveda ponujajo družbena omrežja. Že oglaševanje na Facebooku je smiselno izkoristiti, nujen pa je tudi aktiven profil. Seveda je smiselno oglaševanje na Facebooku in profil povezati in uporabljati v kombinaciji, saj je ravno s tem možno zgraditi široko publiko zainteresiranih sledilcev. Ponuja pa Facebook še veliko več, enako velja za mnoga druga družbena omrežja. Možno je postaviti učinkovito spletišče, ne samo za posredovanje spletnih vsebin, temveč tudi za neposredno prodajo. Facebook na primer omogoča izdelavo pravih spletnih trgovin, ki ponujajo vse potrebne funkcionalnosti, ne da bi zahtevale lastno platformo in mesto na ločenem strežniku. Če takšni trgovini dodamo še oglaševanje na Facebooku in druge funkcionalnosti omrežja, je moč oblikovati celovit in povsem zadosten spletni nastop!

Sistemi za urejanje vsebin

Drugo možnost nudijo sistemi za urejanje vsebin, pri katerih je še vedno potrebna izdelava spletnih strani. WordPress je verjetno najbolj znan sistem, ni pa edini, ki je na voljo. Sicer je izdelava spletnih strani WordPress lahko povsem enostavna, saj je možno gostiti spletišče na njihovi platformi, vse pa oblikovati kar s pomočjo spletnega vmesnika. To je odlična izbira za manj zahtevne uporabnike in manjše spletne bloge. Več možnosti pa WordPress in drugi sistemi ponujajo tistim, ki postavijo lastno spletno stran na svojem strežniku. Izdelava spletnih strani WordPress v tem primeru zahteva nekaj več dela, a dopušča tudi več možnosti. Bo pa še vedno zelo enostavno urejati spletno stran in dodajati vsebino na dolgi rok, sistem pa nudi še obilico drugih funkcionalnosti, ki delo poenostavijo in izboljšajo rezultate.