Aktualne novice

parket

Parket

Če bi vas vprašali, katere vrste talnih oblog so med najbolj priljubljenimi, bi nam med množico odgovorov zagotovo ponudili tudi parket. Ta vrsta obloge je na trgu prisotna že vrsto let in vseskozi je enako priljubljena; morda sedaj še bolj, saj so nam na trgu na voljo številne sodobne različice parketa, ki omogočajo, da je talna podloga hitro in učinkovito nameščena na določeno površino doma ali katerega koli drugega objekta.

Parket vam je na trgu tako na razpolago v številnih različicah. Nekateri so pri izbiri tovrstne talne obloge zlasti pozorne na to, iz katere vrste lesa je izdelana. Še posebej dobro se, na primer, obnese hrastov parket.

Obstaja tudi takšen parket, kjer vam pri polaganju ni potrebno uporabljati kakršnih koli lepil, ker je zasnovan tako, da se ga na tla umešča na klik. Sicer pa je med zelo priljubljenimi vrstami gotovega parketa tudi dvoslojni parket, ki ga lahko namestite tudi na tla, ki vključujejo sistem talnega ogrevanja.

Vsebina

Parketarstvo

Pri nas in tudi drugje po svetu je parketarstvo izjemno priljubljena panoga, saj lahko v večini domov v vsaj enem od prostorov občudujemo lepo talno oblogo – parket.

Sodobno parketarstvo se lahko pohvali s številnimi sodobnimi različicami parketov, ki so zasnovani tako, da vam pri polaganju ni potrebno uporabljati lepil in podobnih sredstev, ki proces polaganja in uporabe parketa samo še podaljšajo. Če se boste tudi sami odločali za parket, si boste morali najprej poiskati podjetje, ki vam bo priskrbelo kakovosten parket in po možnosti tudi položilo.

Pri nas je kar nekaj zelo dobro uveljavljenih podjetij, ki se ukvarjajo s parketarstvom. Ponujajo vam različne vrste parketov, ki si jih pred vstopom v njihove fizične prostore oziroma prodajalne ogledate kar po spletu. Na njem lahko dobite tudi številne informacije o tem, zakaj je parket ena od najboljših izbir, katere vrste so vam na voljo, kako se parket čisti in kako se ga vzdržuje ter podobno.