Aktualne novice

parketarstvo

Parket je ponovno popularen

Pri tistih, ki opremljajo hiše in stanovanja, je parket spet postal vse bolj popularna talna obloga. Za parket je značilno, da je zelo estetska talna obloga, prilega se praktično vsakemu notranjemu pohištvu, prav tako pa lepo zapolni prostor. Prav zaradi tega bo prisotnost parketa vaše stanovanje dvignilo na povsem nov estetski novi. 

Seveda obstaja več vrst paketa na trgu v današnjem času, poznamo oljeni parket, lakirani parket, masivni parket, klasični parket in tako dalje. Prav vsaka vrsta ima različno ceno, ki pa se razlikujejo tudi na podlagi lesa iz katerega je narejen. V koliko se zanimate za nakup parketa, se za več informacij lahko obrnete na strokovnjake na tem področju.

V naprej pa morate vedeti, da parket ni poceni in da velja za enega izmed dražjih talnih oblog na trgu. Seveda pa ima parket svoje dobre lastnosti, predvsem to, da ima lahko izredno dolgo življenjsko dobo, sploh v primeru, da ga vzdržujete pravilno, lahko zdrži tudi več desetletij.

Parketarstvo je panoga z dolgo tradicijo

Parketarstvo je izjemno stara panoga, saj ljudje že od nekdaj zidajo svoje domove in po tleh polagajo različne vrste talnih oblog. Najpogosteje je to prav les in iz tega se je razvilo parketarstvo. Torej parketarstvo je panoga, ki se ukvarja s polaganjem talnih oblog. Parketarji pa polagajo tudi laminat, ki je cenejša različica parketa, vendar tudi veliko slabša po kvaliteti. 

Parketarji so resnični strokovnjaki na tem področju, zaradi tega se izplača za mnenje povprašati prav njih. Pomagali vam bodo pri izbiri ponudnika, ki bo za vas najbolj kakovosten za najboljšo ceno, poleg tega pa vam bodo svetovali tudi pri izbiri prave vrste parketa za vas. 

V kolikor se odločate za nakup talne obloge, si morate zagotovo ogledati vse vrste parketa in se posvetovati z najboljšimi ljudmi na tem področju, ki vam dobo z veseljem svetovali.