Aktualne novice

parket

Parket iz različnih drevesnih vrst

Ko stopate po tleh svojega doma ali katerega koli drugega objekta, se morda niti ne zavedate, da talna obloga lahko vpliva na vaše počutje. Predstavljajte si, da hodite bosi po ploščicah ali pa po parketu. Na kateri talni oblogi vam bo topleje? Odgovor poznate vsi.

Sicer pa so tako ploščice kot parket priljubljena talna obloga. Kljub temu pa obeh talnih oblog ne moremo postavljati kar kjer koli. Še posebej to velja za parket. Za polaganje parketa je treba še posebej upoštevati nekatere pogoje, na primer, da prostor ne vsebuje vlage.

Vrste parketa

Parket velja za eno od najbolj priljubljenih talnih oblog na sploh. Na trgu lahko izbirate med različnimi vrstami, ki se ne nazadnje med seboj razlikujejo tudi po drevesni vrsti. Hrastov parket je ena od boljših izbir. Čeprav velja za dražjega, pa vam ponuja takšne prednosti, ki vas bodo zagotovo prepričale.

Sicer pa so vam na voljo še druge priljubljene drevesne vrste. Če nimate izkušenj pri izbiri parketa, vam pri tem lahko pomagajo izkušeni prodajalci, s katerimi se lahko povežete tudi na daljavo, in sicer preko spleta.

Klasični parket po ugodni ceni

Med vsemi različicami parketa, ki vam jih ponuja trg, je klasični parket še vedno med najbolj priljubljenimi. Cena zanj je odvisna zlasti od proizvajalca in ne nazadnje tudi od mesta nakupa. Če ga boste naročali preko spleta, je cena bistveno dostopnejša.

Klasični parket se odlično poda v vse vrste stanovanj. V tiste najmoderneje opremljena stanovanja pa tudi v takšna, ki imajo nekoliko retro pridiha. Ne nazadnje pa je klasični parket pogosta izbira v javnih ustanovah.

Domačnost in prijeten občutek hoje po parketu

Klasični parket vsekakor ni edina možna izbira. Na voljo vam je pestra in bogata ponudba. A ne glede na to, za katero vrsto parketa se boste odločili, je hoja po njem prijetna, preplavili vas bodo občutki domačnosti.