Aktualne novice

Optoma

Oprema za hišni kino

Če imamo v stanovanju nekaj odvečnega prostora, ki ga lahko poljubno priredimo, predstavlja hišni kino zelo mikavno opcijo. V takšnem prostoru namreč ogled filmskih uspešnic pričara povsem drugačno izkušnjo in močno nadgradi kakovost bivanja v stanovanju. Veliko razliko lahko dosežemo že z osnovno opremo, seveda pa bodo najbolj zadovoljni tisti, ki se opremljanju domačega kina pozorno posvetijo.

Projektor za hišni kino

Izbiramo projektorje, ki so namenjeni prav tej nalogi. Priljubljena izbira so Optoma projektorji za domačo rabo, ki ponujajo odlično razmerje med ceno in kakovostjo, pri predvajanju filmskih uspešnic v visoki ločljivosti pa se odlično obnesejo. Optoma sicer ponuja kar širok spekter naprav, med katerimi moramo še vedno premišljeno izbirati – znamka sama po sebi še ne pomeni, da bo vsaka odločitev dobra. Predvsem se izogibamo projektorjem, ki so izdelani za poslovno uporabo, potrebujemo napravo, ki je prilagojena predvajanju video vsebin v visoki ločljivosti. Ti projektorji so veliko bolj prepričljivi s svojo ločljivostjo, kontrastom in barvno reprodukcijo. Optoma ponuja več možnosti v različnih cenovnih razredih, že od ugodnega projektorja pa lahko pričakujemo dobro izkušnjo.

Dodatna oprema za popolno izkušnjo

Včasih še več kot projektor šteje dodatna oprema, predvsem mislimo na projekcijska platna, ki jih nikakor ne smemo zanemariti. Za kar najboljšo izkušnjo se splača izbrati kakovostno platno, pomislimo pa tudi na uporabo. V domačem kinu se pogosto dobro izkažejo projekcijska platna z električnim pomikom, tako da jih lahko enostavno pospravimo, ko niso v uporabi. Prostor tako postane vsestransko uporaben, ni ga treba povsem preurediti v hišni kino. Takšna projekcijska platna so zelo praktična za uporabo in vedno bomo pripravljeni na film, seveda pa lahko dober učinek pričakujemo tudi s kakšnimi bolj osnovnimi platni. Ne pozabimo pa še na preostalo opremo, za namestitev projektorja recimo potrebujemo nosilec, cel hišni kino pa potrebuje dobro ozvočenje in ustrezno opremo za predvajanje multimedijskih vsebin.