Aktualne novice

Aparat za vakuumsko pakiranje

Občutljiva živila, ki zahtevajo posebno pakiranje

Pakiranje živil in hrane je lahko poseben izziv, če imamo opravka s kakšnimi občutljivimi sestavinami ali jedmi. Seveda imamo na voljo širok nabor različnih opcij, od vsestranske embalaže do prilagojenih izdelkov za shranjevanje določenih vrst kulinaričnih specialitet. Tako lahko najdemo idealno rešitev tudi v kakšnih zahtevnejših primerih.

Pakiranje tople in hladne hrane

Velik izziv je pakiranje hrane, pri kateri želimo ohraniti ustrezno temperaturo. V poštev pride prilagojena embalaža za toplo hrano, ki jo uporabljajo predvsem tisti, ki se ukvarjajo z dostavo hrane. Če hrano prenašamo dlje časa s seboj, se bo gotovo ohladila, zato je embalaža za toplo hrano naravnost nepogrešljiva – z odlično toplotno izolacijo in drugimi prilagoditvami namreč skrbi za vzdrževanje ustrezne temperature, da hrana ostane topla dlje časa. Enostavne vrste te embalaže so uporabne tudi za domačo rabo, če želimo recimo s seboj vzeti kak topel obrok. Prav tako lahko embalaža za toplo hrano običajno dobro deluje za hladne jedi, saj je princip isti. 

Dolgotrajno shranjevanje živil

Poseben izziv predstavlja dolgotrajno shranjevanje živil, saj je težko ohraniti svežino preko daljšega časovnega obdobja. Običajno uporabimo aparat za vakuumsko pakiranje in se lotimo vakuumiranja. To je najboljša opcija v primeru, da želimo varno pospraviti večje zaloge ozimnice, pogosto na ta način pakiramo tudi meso in druga živila, ki jih nato pospravimo v zamrzovalnik.

Aparat za vakuumsko pakiranje deluje v kombinaciji s plastičnimi vrečkami, iz katerih izsesamo zrak. Tako preprečimo razmnoževanje škodljivih bakterij, ki pokvarijo hrano. Pakiranje že samo po sebi ponuja dober učinek, zato lahko aparat za vakuumiranje uporabimo za različne namene, a najboljši učinek lahko pri pakiranju občutljivih živil dosežemo, če vrečke nato pospravimo v zamrzovalnik in hranimo pri nizkih temperaturah. Na ta način lahko tudi občutljiva živila shranimo za več mesecev, ne da bi pri tem izgubili njihovo svežino.