Aktualne novice

Vrtni traktorji 3

Napredna oprema za zahtevno delo na domačem vrtu

Na domačem vrtu se lotevamo raznolikega dela, pri tem pa se poslužujemo tudi raznovrstne opreme. Za vsak opravek moramo imeti pri roki ustrezen pripomoček. Medtem ko lahko veliko postorimo že z ročnim orodjem, lahko bistveno boljše rezultate pričakujemo pri uporabi zmogljive opreme na motorni pogon. Še posebej to velja za zahtevnejše uporabnike, ki delajo na večjih vrtovih in posestvih. Tudi v domačem okolju torej pridejo v poštev nekatere zmogljive naprave, ki smo jih morda bolj vajeni iz profesionalne uporabe.

Zmogljive vrtne kosilnice

Na področju vrtnih kosilnic gotovo najbolj izstopajo vrtni traktorji, ki so za zahtevne uporabnike samoumevna izbira. To so namreč vsestranska vozila, ki jih uporabljamo pri različnih opravilih na prostem. V prvi vrsti služijo vrtni traktorji košnji trave, posebej dobro se obnesejo na večjih površinah, ki jih je treba zelo natančno in zanesljivo kositi. So udobni, zmogljivi in prilagodljivi, kot nalašč za zahtevne uporabnike. Seveda pa vrtni traktorji niso edine zmogljive kosilnice, poslužimo se lahko tudi druge opreme, ki ponudi prav tako prepričljive rezultate, če ne potrebujemo dodatnih funkcij, s katerimi se predstavljajo vrtni traktorji.

Zmogljive motorne žage

Gotovo bomo pri delu na prostem potrebovali tudi opremo za delo z lesom. Pogosto se soočamo z grmičevjem, podrastjem in drugimi vsiljivci, včasih tudi s kakšnimi vsiljivimi drevesi. Lahko pa imamo na domačem vrtu okrasno ali sadno drevje, ki prav tako zahteva nekaj dela. Za vse to poskrbijo dobre motorne žage, ki jih uporabljamo pri raznih opravilih z lesom. Moramo pa opremo zelo premišljeno izbrati, saj je pri delu z lesom celotna izkušnja močno odvisna od tega, kakšno opremo uporabljamo. Za varno in uspešno delo je smiselna izbira motorne žage, ki je dobro prilagojena posameznim opravilom. Za podiranje debelih dreves recimo izberemo zmogljivo žago z dolgo rezalno garnituro, ta pa ne bo tako primerna za obrezovanje okrasnega drevja.