Aktualne novice

robotske kosilnice

Napredna oprema za delo na prostem

Na trgu raznovrstne opreme za uporabo na domačem posestvu po inovacijah gotovo izstopajo znamke, ki imajo med prioritetami razvoj sodobnih tehnologij. Te imajo izjemno pestro zbirko opreme, ki jo dobro poznajo predvsem zahtevnejši uporabniki, tudi profesionalci, prav tako pa je blizu domačim uporabnikom. Najbolj prepričljive so kosilnice in motorne žage, torej prav tisti izdelki, na katere se pri zahtevnem delu na domačem posestvu najbolj zanašamo.

Motorne žage predstavljajo nekaj ključnih inovacij, ki so pri delu v gozdu nepogrešljive. Seveda moramo vedno najprej misliti na varnost, o tem pa v veliki meri odloča prav kakovost in zanesljivost opreme. Z dobro žago je delo lažje, natančnejše in varnejše, medtem ko slaba oprema hitro vodi v nezgode in težave. Seveda pa se inovacije pokažejo tudi v drugih vidikih – sodobne motorne žage so opremljene z učinkovitimi motorji, ki imajo odličen izkoristek goriva in delujejo zelo varčno. Poleg tega zmanjšujejo količino izpušnih plinov in delujejo tišje, tudi nasploh so do uporabnika veliko bolj prijazne. Takšne motorne žage so zelo priljubljene tako med profesionalnimi gozdarji kot med manj zahtevnimi domačimi uporabniki.

Vrtne kosilnice prav tako ponujajo možnost za vgradnjo raznih inovacij. Najboljši primer tega so gotovo robotske kosilnice, ki so pravo čudo sodobne tehnologije. Gre za avtonomne kosilnice, ki kar same kosijo poljubno veliko površino. Dobro se znajdejo tudi na nepravilno oblikovanih in bolj razgibanih vrtovih. Napredne robotske kosilnice uporabljajo več navigacijskih sistemov in brez težav najdejo ozke prehode ter se izogibajo raznim oviram. Znajo najti pot do polnilne postaje, zato ne zahtevajo posredovanja uporabnika niti takrat, ko jim zmanjka baterije. Tako robotske kosilnice delujejo zelo zanesljivo po določenem urniku, trata pa bo vedno perfektno pokošena. A tudi v drugih kosilnicah opažamo številne inovacije – dober primer so še sodobne akumulatorske kosilnice, ki prepričajo z varčnim in učinkovitim delovanjem ter prijetno uporabniško izkušnjo.