Aktualne novice

Nakup zlatih palic pri preverjenem trgovcu

Zlato je izjemno redka plemenita kovina, ki je hkrati tudi zelo uporabna. Ko se boste odločali za nakup zlatih palic, vam svetujemo, da izberete preverjenega trgovca in palice priznanih proizvajalcev, ki jih pozna večina potencialnih kupcev. Take zlate palice boste veliko lažje kasneje tudi prodali. Zavedati se morate, da je nakup kateregakoli naložbenega zlata dolgoročna oblika varčevanja, ki se vam obrestuje šele po nekaj letih.

Poleg zlatih palic sicer poznamo še naložbeno zlato v obliki kovancev ali ploščic. Vendar pa bolj kot sama oblika naložbenega zlata, je bolj pomembna njegova teža. Nakup zlatih palic, ki se razlikujejo po teži lahko bistveno vpliva na kasnejšo prodajo. Če kupimo na primer zlato palico, ki je težka 1 kg, jo bomo težje prodali fizičnim osebam, na polovico je pa tudi ne moremo prežagati. Torej so zlate palice večje teže manj likvidne kot pa naložbene palice z majhno težo.

Zlate palice so varen nakup

Pred nakupom pa naj vas seznanimo z nekaterimi informacijami, katere je dobro vedeti predno se odpravimo kupiti zlate palice. Ker smo ljudje velikokrat sumničavi do stvari, ki jih dobro ne poznamo, imamo običajno predsodke, da bomo bili prevarani s strani prodajalca. Vendar pa je strah popolnoma odveč. Nakup zlatih palic je danes popolnoma varen, na kar vpliva več dejavnikov.

Predno opravimo nakup zlatih palic, je dobro vedeti, da imajo mednarodno likvidne zlate palice posebne oznake na podlagi katerih boste vedeli, da ne gre za prevaro. Zlate palice imajo napisano ime kovnice, v kateri so bile kovane. Na našem tržišču lahko zasledimo zlate palice različnih kovnic. Zlate palice se razlikujejo predvsem po masi, zato je le ta prav tako odtisnjena na vsaki palici. Pomembna podatka, ki se nahajata na palici pa sta še njena serijska številka, ter žig licenčnega laboratorija. Zlate palice imajo za garancijo priloženo še potrdilo o skladnosti.