Aktualne novice

Defibrilator prodaja

Nakup defibrilatorja

Defibrilatorji so izjemno uporabni, a morajo biti na voljo na dostopnem mestu, kjer lahko pomagajo v primeru srčnega zastoja. Časa za posredovanje v takšnem primeru ni veliko, šteje vsaka sekunda. Pametno je torej namestiti defibrilatorje na javna mesta, kjer so enostavno dostopni. A odgovornost za to je na posameznih kupcih, ki se odločajo za nakup. Pri tem pridejo v poštev razni premisleki, ki odločajo o nakupu in o končni izkušnji na dolgi rok.

Izbira defibrilatorja

Za javno uporabo so namenjeni AED defibrilatorji, to so samodejni zunanji defibrilatorji. Poznamo tudi druge vrste defibrilatorjev, ki se uporabljajo v zdravstvu, a AED so za javnost veliko bolj značilni, mislimo seveda na jasno označene naprave, nameščene na vidnih mestih. A tudi med samimi AED defibrilatorji imamo kar nekaj izbire, kar je treba seveda upoštevati pri nakupu.

Defibrilator prodaja več trgovcev, ki imajo svoje modele in jih predstavljajo z različnimi prednostmi. Osnovne lastnosti defibrilatorjev so sicer predpisane in od vseh lahko pričakujemo enak način delovanja, je pa uporaba lahko v nekaterih detajlih drugačna. Prav tako so lahko drugačne druge podrobnosti, na kar moramo biti pri nakupu pozorni. Napredni modeli ponujajo zelo dobro izkušnjo in praktično vse opravijo sami, le elektrode moramo namestiti. Pri tem nam pomagajo senzorji, ki zaznajo pravilno namestitev, nato AED zazna tudi utrip srca oziroma simptome srčnega zastoja. Električni impulz odda le v primeru, da je to ustrezno, torej z uporabo naprave ne moremo škoditi.

Izberemo lahko praktično vsak defibrilator, ki zadošča osnovnim zahtevam. Ker defibrilator prodaja več trgovcev, se pogosto odločamo na podlagi razlik med njimi, tudi na podlagi cene.

Cena defibrilatorja

Običajno se defibrilator prodaja po relativno visoki ceni, treba bo odšteti vsaj dobrih tisoč evrov, še več za napredne modele. Ravno zato so med kupci večinoma občine, društva in podobne organizacije, ki lahko enostavno zberejo zadostna sredstva.