Aktualne novice

Family Spend Time Happiness Holiday Togetherness

Miselne uganke za otroke so odlične za urjenje možganov

Miselne uganke za otroke so izredno pomembne na vsaki stopnji razvoje otroka. Otroci imajo izredno prožne možgane, ki hitro vsrkajo vsako informacijo, ki do njih pride iz okolja. Zato je izredno pomembno, da med odraščanjem dobijo veliko pozitivnih informacij ter novih znaj, ki jih bodo z lahkoto usvojili.

Miselne uganke za otroke so priljubljene tudi v šoli. Vestni učitelji velikokrat za zabavo otrokom dajo, kakšno uganko, s katero si brusijo možgane v želji, da bi bili najhitrejši in bi jo prvi rešili. Nikoli ne smemo dvomiti v sposobnost posameznega otroka. Pri uganki ga moramo spodbujati ter mu pri težavah z namigi pomagati, tako bo lahko tudi tisti, ki ima težave enostavno prišel do rešitve.

Miselne uganke za otroke so izdelane tudi zato, ker načeloma vsi otroci izredno radi rešujejo uganke. To je zanje igra, ki jo opravljajo z lahkoto. Kdor si želi, da njihov otrok na zabaven način uril možgane, si lahko v knjigarni kupi knjige, ki nudijo različno vrsto miselnih ugank.

Brain gym za otroke je angleški izraz za telovadbo možganov

Brain gym za otroke je program je praksa, ki povezuje človekovo gibanje s čustvenimi in miselnimi dogajanji v možganih. Cilj brain gym-a je pridobiti izkušnje celostnega učenja. To je skupek gibalnih aktivnosti, ki vzpodbujajo delovanje možganov ter učinkovito učenje na vseh stopnjah starosti.

Brain gym za otroke je pomemben na vseh stopnjah razvoja otroških možganov. Dober učitelj bi se moral zavedati, da so takšne vaje izredno pomembne in bi jih zato moral uporabljati v šoli ter z jim nezavedno trenirati možgane svojih učencev.

Brain gym za otroke so torej vaje s katerimi bomo poskrbeli za koncentracijo ter spomin, za obvladovanje hiperaktivnosti in prekomernega sanjarjenja, izboljšali bomo branje, pisanje ter različne matematične sprotnosti, povečali bomo razumevanje ter izboljšali otrokove organizacijske spretnosti.