Aktualne novice

Linde viličar ima napredno tehnologijo

Viličarji so delovni stroji za katere velja, da so izjemno trpežni, saj so zaradi prevažanja, nakladanja ali razkladanja težkih bremen izjemno obremenjeni. Njihovi mehanski deli, kot so na primer vilice ali kabina, so zelo kompaktni, saj tako preprečujejo morebitne nesreče in zagotavljajo učinkovito delo. Dejstvo pa je, da viličarji že dolgo niso več le stroji, ki so namenjeni le manipulaciji z bremeni, ampak so postali vsestransko uporabni stroji, med katerimi je tudi Linde viličar.

 

Pri delu s težkimi bremeni je ključnega pomena prilagodljivost viličarja. Na tem področju je tehnologija izjemno napredovala, zato je tudi Linde viličar danes kakovostni delovni stroj, ki ga lahko uporabljamo za različne opravila. Ne glede na to, zakaj ga bomo uporabljali, pa je potrebno poskrbeti tudi za njegovo redno vzdrževanje in redne servisne preglede. Z njimi se izognemo okvaram v nepravem trenutku in na nepravem kraju, s čimer zmanjšamo verjetnost pojava motenj v delovnem procesu.

 

Ročni viličar je izjemno priročen

 

Je že res, da so viličarji kakovostni in izredno zmogljivi delovni stroji, ki jih poganja elektrika, plin ali pa bencin, vendar pa poznamo tudi ročne paletne viličarje, ki nam še posebej pridejo prav v situacijah, ko delo z običajnimi viličarji ni mogoče. Najpogosteje se ročni viličar uporablja za prelaganje oziroma prevažanje in nakladanje palet na manjšem območju, ali pa tam, kjer dostop z običajnim viličarjem ni možen, kot je na primer za prelaganje palet na tovornjaku.

 

Ročni viličar je izjemno priročen, saj je delo z njim zelo enostavno. Za upravljanje z njim ne potrebujete nobenega izpita za viličarja, ampak lahko z njim rokuje kdorkoli. Palete se dviguje s pomočjo posebne ročice in hidravlike, kar omogoča popolnoma varno prevažanje palet iz enega mesta na drugega. Pri tem je potrebno paziti le na osnovne varnostne in previdnostne ukrepe, ki so potrebni za varno delo z ročnim viličarjem.