Aktualne novice

Lesene konstrukcije

Lesene konstrukcije za kmetijske namembnosti 

Lesene konstrukcije so vedno bolj aktualne in nudijo širok izbor uporabe. Uporabimo jih lahko v različne namene, kar pomeni, da lahko leseno konstrukcijo uporabimo tudi za namene živinoreje. Vedno več rejcev se namreč odloči za postavitev hleva za živali kar iz lesa. Če se odločimo za leseno konstrukcijo, bomo tudi pozitivno vplivali na okolje, saj ne bomo vanj posegali z umetnimi in obremenjujočimi materiali, ki jih je vse preveč. 

Lesene konstrukcije nudijo več prednosti. Ena glavnih je zagotovo ta, da nam lesen hlev tesarji lahko postavijo že v enem dnevu. Ker si vsakdo želi, da je delo čimprej opravljeno, je lesena konstrukcija idealna za hitro zaključeno ter vrhunsko opravljeno delo. V leseni konstrukciji bo neizmerno uživala perutnina, ki potrebuje za rast in razvoj zelo tople prostore, kar ji lahko brez težav nudi vsaka lesena konstrukcija. 

Lesene konstrukcije so primerne tudi za konje. Konji potrebujejo izredno posebno nego in vzdrževanje. Bivati morajo v vrhunskih pogojih, saj se lahko hitro zgodi, da zbolijo in poginejo. V zimskem času jih moramo torej imeti v lesenih boksih, kjer lahko vzdržujemo idealno temperaturo. 

 

Lepljen les je bolj vzdržljiv kot masiven les

Lepljen les je odličen nadomestek masivnega lesa saj je veliko bolj trpežen in vzdržljiv. Proizvajalci lepljenega lesa to dosežejo s posebnim postopkom obdelave, ki mu zviša trdnost in moč 

Lepljen les prinaša tudi veliko ekoloških prednosti. Bivanje v leseni konstrukciji je izredno blagodejno za človeka. Poleg tega pa ne onesnažuje okolice, ki je vse bolj obremenjena z odpadnim plastičnim materialom. Les ustvari odlično bivalno klimo, ki na vse družinske člane ugodno vpliva. 

Lepljen les je tudi izjemno izolativne. Če vzamemo za primer smrekov les, lahko povemo, da je je lepljen les debeline 6,5 centimetrov enako izolativen kot opeka, ki meri kar 40 centimetrov. To so odlični rezultati v prid lesa, ki se ponovno vrača v prve vrste gradbenih materialov.