Aktualne novice

kopalnisko-pohistvo

Kvalitetno kopalniško pohištvo za našo kopalnico

Vsaka soba v naši hiši ali stanovanju ima svoj namen. Posebej pomembna pa je kopalnica, saj predstavlja zatočišče pred zunanjim svetom. Je prostor, kjer se lahko spočijemo, umijemo in napolnimo s svežo energijo. To je tudi razlog, da je kopalniško pohištvo izredno pomembno. Omogoča nam funkcionalnost in priročnost pri hranjenju higienskih ter drugih potrebščin, umivanju, britju ipd. Obenem ustvari pretočnost in edinstven izgled kopalnice. Banje, umivalniki, straniščne školjke ipd. pa so ključni elementi, ki nam nudijo osnovno zadovoljevanje higieničnih potreb. Tako je pomembno, da poskrbimo za najboljši izgled in opremo kopalnice, saj se bomo tako lažje sprostili, spočili in umili po dolgem delovnem dnevu.

Majhne in velike kopalnice so lahko razkošne

Dejstvo je, da nima vsak posameznik razkošja uporabe velike kopalnice. S tem ni nič narobe in nas ne sme omejiti pri izbiri kakovostnega kopalniškega pohištva. Dandanes lahko izbiramo med različnim pohištvom za kopalnico, ki je prikrojeno za uporabo v manjših prostorih. Kopalniški bloki so morda najbolj primerni za uporabo v manjših prostorih. Tako bomo lahko povečali funkcionalnost in obdržali vse elemente, ki so nam najbolj pomembni. Bloki so lahko raznovrstni, saj je možno, da vsebujejo ogledalo, umivalnik, predalnike, omarice in še več. Narejeni pa so tako, da kar najbolje izkoristijo razpoložljiv prostor.

Svetlo kopalniško pohištvo
Svetlo kopalniško pohištvo navidezno poveča prostor, bela barva pa deluje čisto in jo je enostavno kombinirati.

 

Umivalniki so osnovna oprema vsake kopalnice

Pri obisku kopalnice velikokrat uporabimo umivalnik. Uporabljamo ga pri raznovrstnih opravilih, kot je umivanje rok, britje, čiščenje zob ipd. Tako je dobro, če je dovolj velik za naše potrebe in tudi potrebe naših družinskih članov. Velika prednost omenjenega kopalniškega pohištva je ta, da ga lahko kupimo v različnih oblikah, postavitvah in velikostih. Tako bomo zadovoljili vsem potrebam naših družinskih članov. Možno pa je umivalnik tudi kupiti v sklopu kopalniških blokov. S tem se izognemo iskanju primernega stila umivalnika, ki se poda k ostalem pohištvu.

Straniščne školjke so ključni element vsake kopalnice

Tako kot umivalniki, so straniščne školjke izredno pomemben del kopalniškega pohištva. Morajo biti praktične in udobne, saj jih bomo uporabljali dnevno. Za manjše in večje prostore obstajajo različne straniščne školjke. Nekatere so namenjene namestitvi v kote kopalnice, druge pa na steno ali tla. Odvisno je od naših želja in omejitev prostora v katerem se nahaja pohištvo za našo kopalnico. Če školjko namestimo na steno, bomo ustvarili bolj čist in moderen videz. Če pa jo postavimo na tla ali v kot, pa bomo obdržali bolj klasični videz. V vsakem primeru obdržimo vso funkcionalnost in uporabnost školjke, kar pa je najbolj pomembno.

Kopalniške kadi nam omogočajo sprostitev

Kadi so večinoma namenjene umivanju. Seveda pa je izredno koristno, če si privoščimo dolgo in sproščujočo kopel po dolgem dnevu. Poleg tega pa je to del pohištva za kopalnico, ki samemu prostoru doda veliko mere razkošnosti in elegance. Dandanes je možno kupiti banjo v mnogih različnih oblikah in barvah. Za manjše prostore so namenjene kadi L in P oblik, ki so ožje na enem koncu, na drugem pa širše. Tako prihranimo s prostorom in vseeno ohranimo polno funkcionalnost kadi oziroma banje.

kopalniško pohištvo
Čeprav so se nekaj časa iz kopalnic umikale, se kopalne kadi znova vračajo, saj so v očeh mnogih tudi odličen prostor za sproščanje.

Izbira kabine za prhanje je odvisna od naših želja in dimenzij kopalnice

Pri izbiri kabine za prhanje moramo upoštevati več različnih dejavnikov, ki so:

Velikost kopalnice

Glede na velikost kopalnice, moramo izbrati kabino za prhanje primerne velikosti in višine.

Velikost kabine za prhanje

Velikost kabine za prhanje je zelo pomembna. Večje enote so namenjene uporabi več družinskih članov. Manjše pa so namenjene eni ali dvema osebama, ki živijo pod isto streho.

Tuš kabine
Moderne tuš kabine so prostorne, kombinirane s policami, celo z masažnimi šobami.

Dodatne funkcionalne lastnosti

Vsak kos kopalniškega pohištva mora biti preprost za uporabo. Pri kabinah pa to pravilo tudi velja. Dodatne lastnosti, ki olajšajo tuširanje, so lahko držala za brisače, magnetna vrata za zapiranje, steklo vrat, ki ne prepušča pogleda ipd.

Pomembno pa je tudi, kje v kopalnici bo kabina za prhanje nameščena. Če bo v kotu, bomo potrebovali navadna ali drsna vrata. Če pa jo bomo namestili v bolj centralni položaj, bo morala biti oblike D. Razlog je zadnja stran kabine, ki se dotika zidu ali stene. Njen sprednji del je izbočen, da omogoča uporabo drsnih vrat in zavzame manj prostora, uporabnik pa ima na razpolago večjo površino za umivanje.

Nižji stroški vzdrževanja kopalnice s kabinami za prhanje

Velika prednost kabin za prhanje je ta, da je to izredno uporaben del naše kopalnice. S tem je mišljeno to, da ni potrebe po neprenehnem vzdrževanju. Obenem pa nam kabina pomaga prihraniti vodo pri umivanju, kar zniža osnovne mesečne stroške. Narejene so iz visoko-kakovostnih materialov, ki nam služijo mnogo let. Tako ne bo potrebe po zamenjavi celotne enote po nekajletni uporabi. V več članskih družinah pa kabine dodajo možnost umivanja in sproščanja v popolni zasebnosti, kar je vedno dobrodošlo.

Zdravstvene prednosti uporabe kabin za prhanje

Res je, da so kopalniške kadi idealni način sproščanja po dolgem dnevu. Dejstvo pa je, da niso vse kopalnice z njimi opremljene. Včasih je možno namestiti samo kabino za prhanje, saj ni prostora za banjo. Srečo pa bomo z namestitvijo pridobili ogromno prednosti. To je še posebej res, če bo naša kabina bila opremljena s parno savno.

Para očisti kožo, odpre pore, navlaži kožo, odstrani toksine iz telesa ipd. Obenem pa ustvari globok občutek sprostitve, ki je izredno zdravilen za telo in um vsakega posameznika.