Aktualne novice

Papirnata embalaža za živila

Kje najdete papirnato embalažo za živila?

Papirnata embalaža za živila je danes vse manj  uporabi, saj se vse bolj in bolj uporablja karton ali pa plastika. Papirnato embalažo najdemo bolj ali manj samo že v restavracijah s hitro prehrano, mogoče na kakšni stojnici, drugače pa jo danes le redko srečamo. Čeprav je papirnata embalaža najboljša za okolje, saj se najhitreje razgradi, poleg tega pa jo lahko tudi reciklirate. 

Papirnata embalaža za živila bi se zagotovo morala bolj pogosto uporabljati, saj je izjemno cenejša in poleg tega tudi bolj primerna za okolje kot tista iz plastika ali steklena. Papirnata embalaža za živila ima eno pomanjkljivost, to, da je ne morate večkrat uporabiti, kot bi lahko plastiko ali pa steklo. 

Papirnato embalaža lahko najdemo samo še pori embalaži za suho sadje ali pa oreščke. Pri teh živilih lahko najdemo papirnate vrečke, med tem ko pri ostalih živilih papirnatih vreč večino ne uporabljajo, čeprav bi bilo najboljše naš planet.

Zakaj je stiropor embalaža uporabna?

Za stiropor nikoli nebi rekli, da bi bil lahko material, ki bil lahko služil za pakiranje živil. Pa vendar je eden izmed bolj uporabnih predvsem zaradi tega, ker ima sposobnost, da zadrži toploto. To pomeni, da se živilo notri ne shladi tako hitro kot bi se v kartonu ali pa mogoče v stekleni posodi.

Stiropor embalaža se uporablja večinoma pri razvozu hrane, saj ni tako zelo draga. Poleg tega je bolj obstojna , da se ne zlomi ob pritisku, v kolikor nalagate eno na drugo. Zaradi tega je stiropor embalaža dovolj uporabna na današnjem trgu. 

Torej v kolikor iščete embalažo za razvoz hrane potem si zagotovo poglejte embalažo iz stiropora saj je izjemno uporabna , ker določen čas zadržuje toploto, kar je zagotovo zelo pomembno pri razvozu hrane. Saj mora izdelek kar najdlje ostati svež in predvsem tople, da ga ni potrebno greti. V koliko pa želite biti ekološki pa si poglejte papirnato embalažo.