Aktualne novice

keramične ploščice

Keramika za kopalnico definira celoten prostor

Kadar prenavljamo kopalnico največ pozornosti dobijo keramične ploščice vendar se moramo zavedati, da je tudi ostala keramika za kopalnico precej pomembna. S tem, da se odločimo za prave umivalnike in školjke ter bideje lahko prav tako prispevamo k končnemu izgledu celotne kopalnice kot e popolnoma vso pozornost namenimo le temu, kako bodo izgledale ploščice.

Večina ljudi se najbolj osredotoča na ploščice, ker si rečejo, da je keramika za kopalnico, torej kopalniški elementi, ki jih v njo postavljamo, dolgočasna in da so si vsi kosi podobni kot jajce jajcu ampak to preprosto ni res. Lahko rečemo, da si je ostala keramika za kopalnico večinoma podobna v tem, da zajema enake kose, ki se pač ne bodo kar naenkrat spremenili, vendar je tudi res, da se lahko zelo spreminjajo glede oblike robov, tega kakšne pipe so nameščene, ali se odločimo za prostostoječe umivalnike ali kako bomo postavili kad in vse to je nekaj, s čimer se lahko igramo in eksperimentiramo.

Po tej teoriji bi lahko rekli, da so keramične ploščice manj zabavne, saj moramo tu biti pozorni le na to, da izberemo pravilne ploščice v smislu, da moramo biti pozorni, da ločimo stenske in talne keramične ploščice in to je bolj ali manj to, kar se tiče tipov izbire. Ostalo je odvisno od tega, kakšen je naš proračun in kako želimo ploščice urediti. Imamo možnost mešanega vzorca, ki poskrbi, da linije med črtami ne sledijo točno določeni mreži, ampak se ves čas vizualno igrajo med sabo lahko pa keramične plošče položimo tudi na bolj natančen in preprost način tako da jih samo zložimo v mrežo, kjer se vse linije figirne mase ves čas srečujejo v enakem vzorcu.

Način tega, kako položimo keramične plošče ne vpliva na njih same, lahko pa vpliva na to, kako izgleda končen prostor, tako da je dobro da se o tem že prej pozanimamo.